TW
0

Tibilí, el nen que no volia anar a l'escola
Autoria: Marie Léonard i Andrée Prigent
Gènere: Conte infantil
Editorial: Joventut
Tibilí és un nen africà de sis anys que passa els dies rient, fins que la seva mare li diu que aviat haurà d'anar a l'escola. Tibilí no hi vol anar...

Àfrica llora
Autoria: Alberto Vázquez Figueroa
Editorial: Random House Mondadori
Gènere: Novel·la
Alberto Vázquez-Figueroa va tenir coneixement que un grup d'infants etíops havien viscut una de les majors odissees de les que es té memòria, i volia ser testimoni i notari de la situació. Àfrica Llora no és només un relat trepidant inspirat en un fet real, és, sobretot, un detallat estudi de les raons humanes, socials i polítiques per les què un dels continents més bells del planeta agonitza.

Podem canviar el món
Autoria: We Are What We Do
Gènere: Divulgatiu
Editorial: Leqtor
Tots voldríem fer alguna cosa per millorar aquest món, però no tenim molt clar per on començar... Els nostres petits gestos quotidians, però, poden convertir aquest planeta en un lloc una mica més agradable per viure-hi.Somriure, reciclar les ulleres, abraçar algú, rebutjar les bosses de plàstic o aprendre un bon acudit són algunes de les 50 accions que et proposa aquest llibre promogut per "We are What We Do", un moviment sorgit al Regne Unit que compta ja amb milers de seguidors arreu del món amb un lema molt clar: Petites Accions x Molta Gent= Grans Canvis

Historia de un economista
Autoria: Peter Griffiths
Gènere: Novel·la
Editorial: Intermon Oxfam
Aquesta és la història d'un economista que durant quatre mesos va treballar pel Banc Mundial a Sierra Leone. Peter Griffiths va ser contractat per impedir una gran fam imminent. La seva experiència el va marcar de tal manera que va decidir escriure sobre ella. Escrita com un diari, aquesta història narra en primera persona la vivència d'un consultor que es veu enfrontat a la perversió d'una de les institucions econòmiques més poderoses del nostre món: el Banc Mundial.

Otros mundos
Viajes alternativos y solidarios

Autoria: Josep M. Palau (coord.)
Editorial: Intermon Oxfam
Gènere: Divulgatiu
Tothom somnia amb anar-se'n de vacances, desconnectar per un temps de la rutina. No és casualitat que el turisme sigui avui dia la major indústria del món. Així, que agafam un avió i canviam d'entorn. Els majors receptors de turisme són els països empobrits i les comunitats indígenes. Països i persones amb economies limitades, basades en l'exportació de matèries primeres i sense indústria. Per aquestes poblacions, el turisme és una font de divises important, però també pot ser una solució restringida a una estació de l'any i controlada pel mercat internacional.