TW
0

Aquesta setmana a "Xoc" ens volem fer ressò d'una informació força curiosa, que ens arriba de la mà de l'agència de notícies EFE i que diu, que un grup d'investigadors integrat per experts turcs i xinesos asseguren haver localitzat a la muntanya més alta de Turquia, coneguda com Ararat, a l'est del país, a prop de la frontera amb Iran, la bíblica Arca de Noè. Un dels membres integrants del grup, el documentalista xinès Yang Ving Cing, va afirmar a la premsa turca, que han trobat una embarcació de llenya antiga a una alçada de 4.000 metres per damunt del nivell del mar, restes que s'han datat amb 4.800 anys d'antiguitat.
L'estructura trobada mostra molts de compartiments ben diferenciats, cosa que s'ha interpretat com els espais on s'haurien pogut ubicar els animals que Noè va embarcar juntament amb la seva família.
Yang Ving Cing, que pertany a una organització internacional dedicada a la recerca de la mítica embarcació, va declarar ahir mateix que "no és cent per cent segur que sigui l'Arca, però sí pensam que ho és en un 99,9 per cent".
Ja s'han iniciat els contactes amb el govern de Turquia per demanar que es protegeixi la zona i poder així començar les excavacions arqueològiques pertinents. També, es sol·licitarà a la Unesco que inclogui aquesta regió de l'Ararat a la llista de patrimonis de la humanitat.
Tot i l'espectacularitat de la notícia, no és la primera vegada que alguns grups d'arqueòlegs cercadors de l'Arca asseguren haver-la trobada en algun lloc. Sigui com sigui, la muntanya més alta de Turquia aquests dies és focus d'atenció, ja que és on la Bíblia narra precisament que va varar Noè quan van baixar les aigües del diluvi universal.