TW
0

Hola, em dic Marina Garriga Triay, tinc 13 anys i estudii a l'IES Josep Miquel Guàrdia. El passat trimestre, a l'institut, llegírem El Príncep de la Boira de Carlos Ruiz Zafón i vaig fer la següent ressenya:Carlos Ruiz Zafón, autor d'El Príncep de la Boira, va néixer dia 25 de setembre de 1964 a Barcelona. Després d'anar a l'escola i a la universitat, va començar a treballar en el món de la publicitat. No va ser fins a principis dels anys 90 quan va començar a dedicar-se a l'escriptura, escrivint textos dirigits al públic infantil. L'any 1993 va escriure un dels seus millors llibres, El Príncep de la Boira. L'any 1994 va anar a viure a Estats Units on es va fer guionista. Carlos Ruiz Zafón ha escrit diversos llibres molt famosos com L'ombra del vent, Llums de setembre i Marina. Aquest autor ha rebut alguns premis, com el premi al millor llibre estranger a França (l'any 2004) i el premi de Literatura Edebé per El Príncep de la Boira. Actualment treballa com a guionista cinematogràfic.L'època d'aquesta novel·la és la contemporània, que comença a principis del segle XX fins al present. El Príncep de la Boira és una novel·la que conté diferents temes: té misteri, aventura, amor, terror, ficció i també crueltat. L'obra tracta molt el tema de l'amistat i també que no ens podem fiar d'una persona sense conèixer-la bé.La família Carver viu a la ciutat, però es trasllada a un poblet vora l'Atlàntic per la guerra. En aquest poble, en Max i n'Alícia es fan amics d'en Ronald; junts viuen moltes aventures: bussegen, van en bicicleta, etc. Un dia na Irina, la germana petita d'en Max i n'Alícia, té un accident amb el seu moix. En aquest succés la nena queda en coma.
En Max troba un jardí d'estàtues on, aquestes, misteriosament canvien de forma. Ell demana informació al seu amic, però el company desconeix aquest misteri, per això, n'Alícia, en Max i en Ronald demanen a Victor Kray (avi d'en Ronald) que els expliqui perquè succeeix açò. Ell els conta que el Príncep de la Boira ha tornat per venjar-se d'una promesa que va fer.
Carlos Ruiz Zafón expressa molt bé els sentiments dels personatges amb un vocabulari adequat i no gaire complicat. El llibre no és gaire llarg i està escrit en prosa. El narrador és omniscient, ja que ell sap tot el que pensen els personatges, els seus sentiments, coneix el passat... En la novel·la es troben pel·lícules antigues d'en Jacob i també en Victor Kray conta històries de fa anys als tres joves, això vol dir que algunes vegades es fan salts al passat. Els diàlegs i les narracions estan ben alternats i no cansen.
Aquesta novel·la es desenvolupa en diferents llocs: a l'estació de tren, a la casa dels Carver, a la platja, al far, al cementeri, a la caseta d'en Ronald, dins l'Orpheus... En conclusió, al poble.
Aquesta novel·la m'ha agradat molt, és un llibre que t'enganxa des del principi fins al final. M'ha estat molt fàcil de llegir, però hi ha salts al passat que és possible que emboliquin un poc. L'amistat entre els tres amics és molt forta i l'amor entre en Ronald i n'Alícia, és vertader.
Aquest llibre, té des de romanticisme fins a terror, passant per màgia i fantasia. Sens dubte, us agradarà!