TW
0

Divendres dia 28 de maig és el Dia Internacional del Joc. La comissió Juga Net, que està formada per diferents entitats (GOB, Fons Menorquí de Cooperació, Carites, Ciutadella Antiga, La Ludoteca i el Moviment de Renovació Pedagògica, a més de les Àrees de Serveis Socials i Educació de l'Ajuntament de Ciutadella), prepara per aquest proper dissabte una jornada lúdica tant per a grans com per a petits, per celebrar aquest dia internacional; una data que es celebra a diferents països d'arreu del planeta i que posa l'accent en la necessitat i el dret que tenim de jugar els éssers humans.
IPA España és una associació internacional pel dret a jugar que per aquestes dates fa públic un manifest al qual qualsevol persona o entitat pot adherir-s'hi. El manifest diu coses com per exemple, que el joc constitueix una activitat essencial per al desenvolupament de l'individu, que contribueix a la seva salut física i mental. Una activitat que potencia la creativitat i que incideix directament en la intel·ligència emocional de les perosnes.
Jugar és un dret dels infants, però també una necessitat al llarg de la vida. Si sortiu als carrers de Ciutadella aquest proper dissabte trobareu jocs de peces al pati de Santa Clara, jocs populars a la plaça de la Catedral, jocs de taula i manualitats a la plaça des Pins, jocs cooperatius i jocs del món davant el Roser i jocs de construccions i joc simbòlic a la plaça de Sant Pau.