TW
0

Els alumnes de 3, 4 i 5 anys del CP Francesc d'Albranca des Migjorn Gran van anar, la setmana passada, a visitar els bombers a Ciutadella. Una sortida on no hi van mancar ni l'interès ni l'emoció dels alumnes davant dels vehicles, les mànegues d'aigua, l'helicòpter, la vestimenta...
Abans, però, i aprofitant la proximitat de l'escola Pere Casasnovas, van ser rebuts respectivament per les classes de P3, P4 i P5 del centre ciutadellenc, estada que els alumnes des Migjorn van aprofitar per conèixer una altra escola diferent a la seva, jugar a un altre pati i berenar amb calma abans de dirigir-se al parc de bombers.
La visita als bombers
La visita va començar amb les presentacions i una estona molt profitosa de conversa. Els fillets i les filletes van aprendre la utilitat del número de telèfon 112 i van tenir oportunitat de fer moltes preguntes i d'escoltar amb atenció com és en realitat la feina dels bombers. Van aprendre que no només apaguen focs o ajuden a baixar moixos enfilats dalt els arbres, sinó que actuen en diversos casos d'emergència, com per exemple en cas d'accident o de destrosses ocasionades per temporals.
Abans d'observar amb deteniment cada vehicle, els fillets i les filletes des Migjorn van veure de molt a prop la vestimenta ignífuga dels bombers i les seves màscares que els protegeixen del fum. L'helicòpter, estacionat defora, va despertar admiració i curiositat. També els camions, i és que van poder veure mànegues d'aigua, escales llarguíssimes, eines diverses com per exemple motoserres, i fins i tot una camilla per transportar ferits. Segurament el millor de tot va ser la possibilitat de pujar als camions en petits grups i fer una volta pel polígon, en alguns trams, amb les sirenes enceses.