TW
0

Des de fa uns quants anys, els alumnes de 4t d' ESO del CC Nostra Senyora de la Consolació deixen la seva empremta personal i artística al pati de l' escola. Des de l'assignatura de plàstica s'aprofita l'arribada del bon temps per fer feina a l'aire lliure i si en anys anteriors hem vist com diferents parets es transformaven en murals de grans dimensions plens de personatges i de colors, aquest curs li ha tocat el torn a l'enterra.Davant els resultats finals, dels que en gaudeixen tots els fillets i les filletes de l'escola, és evident que no ha estat arribar i pintar de manera improvisada. Hi ha darrere un projecte molt elaborat en el que tots els alumnes de 4t hi han pres part, un projecte que va des de la pluja d'idees a la recerca individual, passant per la presentació de projectes i llavors, pel consens, el disseny a escala, la manipulació correcte dels materials, els canvis de plans davant la realitat, la dificultat de treballar en un espai on altres fillets i filletes tenen el seu temps d'esbarjo… Un repte, al cap i a la fi, del que tant las professora, Paca Florit, com els alumnes, n'estan prou satisfets, una volta viscut el procés i ja després veient els resultats definitius. La intervenció dels alumnes es pot dividir en tres àrees. Per una banda trobam les fileres on els fillets de Primària es col·loquen per entrar a classe. Trobam també un bon espai de jocs amb talons on destaca un enorme "tres en raya" i tres xarangues diferents. I per últim, una zona dissenyada al voltant dels arbres del pati, reforçant la idea de jardí.
Tal com explica l'alumna Júlia Fernández Marquès, en la memòria del seu treball, "els primers dies vam estar parlant sobre quines eren les coses que havíem de pintar al terra del pati, ja que estava del color de l'asfalt després de la reforma que li havien fet durant l'estiu (...) Vam cercar a altres escoles i per internet, i després vam fer un croquis del pati per sebre les mides i on podíem situar el disseny a l'hora de pintar. (…) Cada persona va presentar els seus dissenys i vam triar el que més ens agradava (…) Una vegada escollit vam baixar al pati per començar a pintar. Ens vam repartir la feina per grups per fer més via. Els dies que plovia o feia mal temps ens quedàvem a la classe per avançar el treball. Una de les coses que va ser més difícil va ser vigilar als nens de Primària quan baixaven al pati i nosaltres encara estàvem pintant. (…) La primera base era de color blanc perquè el color de damunt, que posaríem més endavant, es veiés millor i no necessitàs tantes capes. Vam emprar molta més pintura de la que s'esperava. (…) El projecte avançava però a poc a poc, i vam anar dos capvespres a l'escola, durant les vacances, per poder-lo acabar de pintar i deixar-ho aclarit".
Ens explicava la professora que els alumnes valoren poder fer la feina en equip i també l'oportunitat de deixar empremta a l'escola, poc abans d'anar-se'n, tal com han fet en anys anteriors els seus companys, una volta acaba la Secundària.