TW
0

A l'escola de Fornells estem d'enhorabona. La Fundació Lluís Carulla ha concedit un dels premis Baldiri Reixac als alumnes de la nostra escola pel seu treball en l'edició de la revista "La Mola que Mola".
Efectivament, "La Mola que Mola" és la revista escolar del CP Fornells. D'ençà 1993 aquesta publicació s'edita a l'escola amb l'aportació dels diferents estaments del centre, fonamentalment de l'alumnat. Des de l'any 2000 la revista combina el format en paper (edició anual), amb la publicació renovada setmanalment en format mural.
Aquesta vella i bella tècnica de fer de l'escriptura un element significatiu de l'aprenentatge escolar, té un espai important en el currículum escolar dels alumnes del nostre centre.
Ara, "La Mola que Mola" es va editant constantment. Cada dimecres, aprofitant que el diari Menorca insereix a les seves pàgines el monogràfic "Xoc" destinat als escolars de la nostra Illa i es reparteix de franc, els i les alumnes de Fornells repassen la premsa local i destinen una hora setmanal a la producció periodística: anàlisi de la premsa, redacció dels articles, composició i reflexió de la tasca informativa i creativa des de qualsevol òptica. Així no és d'estranyar que primerament a la revista mural i posteriorment a l'edició que anualment es fa sobre paper, es faci una crònica d'allò què realment importa a la comunitat escolar del nostre centre.
Durant aquests 18 anys ja, s'han anat publicant infinitat d'articles i col·laboracions tant diverses com ara la crònica dels viatges que han fet els escolars, la participació a Fires de la Ciència, a la creació poètica així com també els fets mundials que tenen importància pel nostre alumnat (catàstrofes com huracans, terratrèmols o tsunamis, fets esportius, actuacions teatrals, jornades poètiques o esportives... i un llarg etcètera). "La Mola que Mola", idò, representa cada curs un inestimable i precís quadern de bitàcola on les coses que són importants per a la comunitat escolar de Fornells, queden fixades en paper pel seu estudi i record.
Els premis Baldiri Reixac els concedeix la Fundació Lluís Carulla. El seu reconeixement representa un bon element motivador per tots i totes els que ens estimam la petita escola de Fornells. Amb la consecució d'aquest premi dotat amb 700€ que seran invertits en la compra de llibres, s'ampliarà la biblioteca escolar i, certament, milloraran les dotacions escolars.