TW
0

L'IES Josep Miquel Guàrdia participa en un altre projecte escolar Comenius, on treballa conjuntament amb 6 altres institucions de 6 països europeus diferents: College Samuel de Missy de la Rochelle a França, RSG de Borgen de Leek a Holanda, Radyr Comprehensive School de Cardiff, Gales, Liceo Linguistico "G. Leopardi"a Cingoli a Itàlia , Salzmannschule Schnepfenthal de Waltershausen a Alemanya i Lyceum of Triandria de Tesalónica a Grècia.
El projecte té una durada de dos anys i es realitzen dues mobilitats anuals. A principi de curs s'organitza una trobada amb tan sols professors, on es planifiquen les activitats a realitzar durant el curs i una segona trobada dins el tercer trimestre , on es desplacen alumnes i professors per posar en comú la feina feta.
Així dons, el passat mes de novembre 4 professors del centre van viatjar a Grècia per planificar les activitats i el passat 24 d'abril 12 alumnes i 4 professors van representar el nostre centre a la segona trobada d'aquest curs acadèmic.
En aquesta segona reunió professors i alumnes de tots els països van treballar junts en diferents tallers, per tal de mostrar i avaluar la feina feta.
En aquests tallers van elegir els articles que es publicarien dins l'edició d'un diari europeu. Aquesta és la principal activitat del projecte, on l'anglès és la llengua principal, però totes les llengües que es parlen a cada un dels països també queden reflectides dins aquesta edició.
Altres activitats que s'han dut a terme aquest curs acadèmic són una photo story per donar a conèixer cada centre educatiu; la representació de l'obra de teatre Pygmalion, amb una escena representada en cada llengua participant, un concurs pel logo del diari, un CD amb cançons populars cantades per alumnes de cada país, una història escrita per alumnes de tots els països, una recerca sobre espais protegits i intercanvi de correspondència entre alumnes de tots els països en anglès, alemany i castellà durant el curs
L'alumnat considera l' experiència de poder participar en una trobada del projecte a molt enriquidora a nivell personal, perquè van poder fer amistat amb altres joves europeus i a l'estar allotjats amb famílies alemanyes, van poder conèixer la seva manera de viure i també millorar les seves destreses en llengües estrangeres.
El curs vinent ja s'han planificat les dues mobilitats: del 6 al 10 d'octubre la trobada amb professorat es durà a terme a Cardiff, Gales i a principis del mes de maig el nostre centre educatiu acollirà un centenar d'alumnes i professors dels 6 països europeus… Serà tota una experiencia europea!!!