TW
0

Què pot passar quan tres es tanquen a un lavabo ple de mentides? Doncs, bàsicament que el mirall ho posi tot al seu lloc. Produccions de Ferro estrenà el passat dijous -a la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem- "Els convidats", nou muntatge de la productora mallorquina que es presentarà a la Sala Multifuncional des Mercadal el proper 22 de juliol. Els actors menorquins Enka Alonso i Àlvar Triay donen vida, respectivament, a Pau i Adrià, un matrimoni -sols en aparença- perfecte, fins que apareix Lluc, la germana de Pau protagonitzada per Agnès Llobet, i la història, de cop i volta, s'omple de secrets.

L'obra, escrita per Mar Pla i dirigida per Cristina Cervià, és una lluita a tres bandes on els personatges persegueixen objectius diferents i sovint contraposats als desitjos dels seus contrincants. Aspectes ocults els obliga a viure en una mentida constant, i és que Lluc fa mesos que comparteix un secret amb Adrià. La casa d'aquesta parella idònia acull un dinar familiar però minuts abans que arribin els convidats apareix Lluc, després d'haver passat els últims mesos a l'estranger. Per raons que sols descobriran els espectadors, els tres es refugien dins un lavabo a on intenten amagar els seus desitjos, la seva por i el seu rancor. Però el mirall és inevitable i quan la veritat es reflexa és possible que el més traït sigui, sens dubte, un mateix. Una comèdia amb rerefons dramàtic i d'allò més real.

Fa saber Produccions de Ferro la recepta d'un procés dramatúrgic d'elaboració constant. "Utilitzem el work in progress per treballar amb un material viu i amb possibilitat de canvi; per no quedar estancats en una idea preconcebuda. Per buscar una proposta que pugui evolucionar a cada fase, enriquint el material dramàtic. Hem volgut que la investigació sigui l'objectiu principal del procés creatiu, del seu llenguatge escènic i de les possibilitats teatrals dels conceptes que plantegem".

"Els convidats" és una reflexió sobre la infidelitat a la parella, la venjança, el joc de la seducció, les relacions familiars i la infidelitat a un mateix. Ingredients més que suficients per anar a veure teatre del bo.

"Els convidats" a la Sala Multifuncional
des Mercadal, el proper 22 de juliol