TW
0

Tornen els Fosquets d'art a Ferreries, i ho fan amb noves propostes i la presència de creacions joves i d'avantguarda. El col·lectiu local Art's està treballant en la que serà la segona edició d'un esdeveniment que tindrà lloc del 6 al 8 d'agost. Durant tres dies, els carrers de la part antiga de Ferreries es convertiran temporalment en un recinte expositiu per tal d'atraure el públic que vulgui gaudir de l'art en un espai inusual com és el casc antic de la població.

Rere l'èxit de la primera convocatòria, que va reunir 6.000 visitants en un excel·lent ambient de festa i de relació social al voltant de la pintura, l'escultura i la fotografia, Fosquets d'art compta enguany amb una quarantena d'artistes i més d'una trentena de cases que romandran obertes a tothom. L'objectiu és apropar l'art a la gent mostrant alhora les entrades de les llars antigues i singulars i donar a conèixer el poble al visitant.

La part musical de la iniciativa, de caràcter bianual, tampoc mancarà a la present edició, si bé a diferència de 2008, els músics no recorreran carrers i places del nucli antic, sinó que tindran el seu propi espai, amb tres o quatre localitzacions pensades perquè els visitants puguin fer aturades durant el recorregut.

Entre les novetats que es preparen per a l'edició 2010, destaca una proposta d'intercanvi amb el col·lectiu d'artistes de Madrid Alcoarte, l'art jove i d'avantguarda o la particular mirada dels autors menorquins entre els que n'hi ha gaudeixen d'una important projecció a l'exterior. Entre els participants cal anomenar, entre d'altres, Miquel Cardona, Pilar Perdices, Núria Marquès, Dani Bosch, Gerard Febrer, Vicent Pons, Eugeni, Tomeu Coll, Lluís Mir, Esperanza Díaz Vidal, Pepa Soler Gali, Ramon Sintes Olives, Nito Serra, Marí, Melba Elisa Sanó Polanco, Bartomeu Salord Febrer, Núria Arroyo Coll, Carmen Arroyo Coll, Eva Truyol Allès, Maria Coll Allès, Nina Serra, Pons Pallicer, Gemma Alcaraz Gornés, José Delfín Serra Rey, Laura Benítez Díaz, Lluís Febrer Martí, Sílvia Pons Martí, Josep Moncada Juaneda, Maria Antònia Pérez Muñoz, Tonia Coll Florit, Flora Ritman, Aina Puig Soler, Núria Deyà, Lourdes Febrer Rotger, Maties Sansaloni, Josep Lluís Martí, Francesc i Josep Huguet Pons, Genoveva Pons Allés, Carlos Mascaró Florit, Virginia Barber, Josep Florit Martí, Anne Birchall, Cami, el Foto Club f/llum de Ferreries i la intervenció grafitera d'Albert Mir "Trek" i Damià Portella. Pintors, escultors i fotògrafs que posaran a l'abast de tothom la seva obra.

Durant els tres dies de Fosquets d'art, en horari de 20 a 23 hores, el col·lectiu Art's disposarà d'un punt informatiu sobre les diferents activitats culturals al número 13 del carrer Fred.

Concurs EndevinART
Fosquets d'art de Ferreries enceta en aquestes pàgines un concurs pel que convida els lectors deCulturàliai el públic en general a endevinar cada setmana dues preguntes relacionades amb l'esdeveniment cultural impulsat pel col·lectiu Art's. A partir del proper diumenge i durant quatre setmanes consecutives, es reproduirà l'obra d'un artista menorquí per tal que els participants puguin reconèixer l'autoria de la mateixa. A la vegada, es farà una qüestió relacionada amb la informació sobre els Fosquets d'art que es publicarà cada diumenge en aquesta plana. Les solucions es faran saber al següent número delCulturàlia. Les respostes s'han d'enviar a l'adreça electrònicafosquetsdart@gmail.comindicant el nom i llinatges, i el telèfon de contacte de cada concursant. Cada setmana es sortejaran entre les persones que encertin les dues preguntes tres litografies de Virginia Barber, Cami i Anne Birchall. Al llarg del certamen hi haurà un total de 12 premiats. Els guardons es lliuraran el dissabte dia 7 d'agost a les 20 hores al punt informatiu de Fosquets d'art al carrer Fred de Ferreries.