TW
0

Si l'espectador s'apropés sense por a l'obra de José Ángel Sintes (Alaior, 1978) la reflexió seria possible. Escriure que la proposta del guanyador del prestigiós Premi Ciutat de Palma "Antoni Gelabert" d'Arts Plàstiques no deixa indiferent és el camí fàcil. El seu, però, enfila amb cura el d'un procés treballat en discurs i en constant transformació. Cal atracar-s'hi amb llibertat i envalentonats cap a un llenguatge pictòric sublim pel que ha arribat a la seva empremta personal, malgrat les evidents influències de l'expressionisme abstracte i del gest de pintors de renom.

Òptica evolutiva
Vist un cop, el segell José Ángel Sintes no s'oblida. Marcat per un traç infantil hi radica el joc de lliure interpretació en què l'autor desvela el seu interior. Aquets dies exposa a la galeria Encant de Maó una col·lecció del seu darrer treball. Un món d'objectes, mapes i paisatges construïts des de l'òptica d'una temàtica evolutiva i recurrent. Olis, acrílics i llàpissos sobre tela i paper de dimensions reduïdes. Fragments quotidians dels que l'espectador, generalment, en vol treure una explicació.

"No vull entrevistes, escriu el que tu sentis", em digué dies abans de la inauguració de "Pintures i dibuixos". Pel que em comenten les paraules de José Ángel són el fidel mirall d'un artista, abocat al desenvolupament del seu decurs plàstic, que defuig de la notorietat pública. Senzill i humil fa les passes sense condicions de modes, crítiques o postures de vegades pròpies d'un incomprès. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Sintes obre les portes del diàleg fonamental entre creador i consumidor d'art. La base i l'equilibri de que el sentiment davant un quadre continuï.

La seva producció és essència i puresa a una composició delicada i nua, sense floritures amb els colors suaus, les línies justes i exempta de formes enrevessades.
Tot el demés hi sobra.

Pintures i dibuixos de José Ángel Sintes, a la galeria Encant de Maó fins el proper 17 d'agost.
Més informació a:
www.encant.net