TW
0

La història de la intervenció que les autores Pepa Soler (Barcelona, 1955), Aina Puig (Barcelona, 1984) i la joiera Núria Deyà (Maó, 1973) presentaran conjuntament a la propera edició de Fosquets d'Art de Ferreries és la història d'una passió comuna: l'art. El darrer projecte de Pepa i Aina, mare i filla, és la font d'inspiració de la col·lecció de joieria d'autor que mostrarà Núria Deyà a la convocatòria del col·lectiu Art's.

Un pack d'obra viva, pensada per als més infants, i sobretot interactiva, és l'inici d'aquesta proposta. La seva feina com a professora de plàstica obrí els ulls de Pepa Soler sobre com atracar als seus joves alumnes al món de l'art a través de la manipulació directe d'una peça. "Nosaltres els hi oferim una base, una cartolina plana, des de la que poden començar a experimentar", explica Soler, llicenciada en Belles Arts en la especialitat de Pintura, previ estudis de procediments Pictòrics Mural. Del retallable sorgeix, a partir de la construcció manual, un animal en volum, tridimensional i amb la vida pròpia que sols pot donar la màgia de l'art. Caragols, serps i girafes són els protagonistes d'un projecte global que han batiat com "Transforma' rt" i del que sorgeixen aquesta sèrie d'"Animal' art".

La casa familiar al número 50 del Carrer Sant Bartomeu de Ferreries serà l'escenari de la proposta. Aquí es convidarà al públic a transformar en directe aquest vistosos animalets. A més, Art's ha programat un taller específic obert a tothom.

Per la seva banda, Aina Puig, llicenciada en Belles Arts, especialitat Disseny, il·lustradora i animadora audiovisual; oferirà part de la seva producció protagonitzada per uns peculiars dibuixos animats que estampa a xapes, imants o miralls. A més, continuarà amb la intervenció mural que començà a la primera edició de Fosquets d'Art.

La joiera Núria Deyà (Premi d'Artesania de Menorca l'any 2005 i 2006) té amb aquest projecte l'oportunitat de mostrar una vessant ben diferent de les seves peces d'autor. Acostumada a treballar amb plata, or o titani darrerament experimenta amb niobi amb el que aconsegueix una atractiva i variada gama cromàtica.
Entre les tres encetaran a Ferreries un diàleg de construcció artística dirigit als més infants i abocat a un ampli ventall de possibilitats creatives.

http://eiaina.blogspot.com/
www.nuriadeya.com
Joieria Artesana Núria Deyà.
C/ Ciutadella, 12 A de Ferreries