TW
0

Abans d'apuntar-se al curs, ganes d'aprendre, no n'hi faltaven, encara que tenir experiència teatral com amateur sempre ajuda. Rosa Febrer Jover (Ciutadella, 1996) ha format part de l'elenc d'intèrprets del curtmetratge "L'home del sac", cinta que forma part del workshop "Fem un curt!" organitzat per l'Institut de la Joventut de Menorca en col·laboració amb el Festival de Cinema Mèdit 2.0.

L'actriu és, amb 14 anys, una de les membres més joves de l'equip que participà al taller sota les directrius de Lorraine Gallard. "Tenia clar que volia ser part del grup que es posés davant la càmera perquè sempre m'ha fet molta il·lusió interpretar", explica.

Joan Albert Pons, de 17 anys, fou el protagonista de la història que comptà amb el guió del realitzador Macià Florit. "Ell va fer de l'home del sac, l'home que guarda totes les pors dels més infants", senyala Rosa. En aquest sentit, la jove que estudia a l'Institut Josep Maria Quadrado, encarna a "Bibi", segons diu, "la filleta més poruga". Durant dos dies els carrers de Ciutadella han estat plató improvisat d'un enregistrament al que s'han sumat gairebé 16 joves prèvia formació sobre direcció i producció; pos-producció i muntatge; interpretació; càmera; so i il·luminació.

Un equip motivat
"Tots junts ens ho hem passat d'allò més bé. Hem fet localitzacions al centre de Ciutadella i Sa Farola. Érem un bon equip de feina, la gent ens mirava i fins i tot alguns ens demanaren si allò era part de l'anunci d'Estrella Damm, ja veus...".

Rere aquesta experiència, Rosa Febrer encara té més ganes de continuar amb els estudis d'interpretació. "M'agradaria estudiar a Barcelona, per exemple a l'Institut del Teatre". Als escenaris de Ponent, ja comença a ser coneguda. Ha intervingut al "Foc i Fum" que dirigí Miquel Fullana i al de l'Esplai, amb Josep Maria Mompó; a més de fer l'obra "Tu tries" a Calós. Així i tot, l'aprenentatge a un món tan diferent del teatre com és el cinema li ha obert els ulls cap a un nou camí professional. "La veritat és que el cine m'estira perquè pots repetir les seqüències fins que et surti bé. D'aquest mitjà he après moltes coses que ni m'imaginava que anaven així i he tocat amb les mans el difícil que és la part tècnica, com estar darrera la càmera".

A començament de curs té en ment tornar al Cercle Artístic, principal font de formació a on repetirà per quart any a les aules de teatre. Projectat el dia de la cloenda del Mèdit a la plaça de la Catedral, "L'home del sac" demostrà el bon fer qui sap? de si dels futurs actors, directors o tècnics audiovisuals de la nostra Illa. "Veure el passi en aquella pantalla gegant em va emocionar i impressionar molt", acaba.