TW
0

Es Migjorn sap promoure grans ocasions com la que es viurà el pròxim cap de setmana amb la que serà la tercera Gran Migjornale. La biennal d'art des Migjorn Gran es descobreix amb nombroses novetats que ja han tingut el seu ressò a internet a través d'on més de 1.000 persones s'hi han fet fans, una mostra de les 6.000 persones que van passar per l'anterior edició i que es preveu en augment per aquest any.

L'Associació Amics de l'Art des Migjorn Gran està treballant des de fa temps amb les novetats que la Gran Migjornale presenta enguany. Es dobla el nombre de cases que acolliran l'obra pictòrica, escultòrica, instal·lacions i performances dels artistes menorquins i dels visitants assidus a la població migjornera, superen el mig centenar. Però a més, i per primera vegada, els carrers també seran escenari de múltiples activitats musicals, videomuntatges, performances i espectacles com el dels acròbates de la Companyia Volandandos, que ha treballat per el "Cirque du Soleil".

La tercera Gran Migjornale es convertirà al mateix temps en objecte d'un audiovisual que realitzarà Miquel Bosch Valero, que entre altres treballs ha realitzat "Vent maleït", qui s'encarrega de deixar constància del procés de creació de les obres que s'exposaran, entrevistarà a alguns artistes i recollirà l'essència d'un gran esdeveniment amb que es converteix cada Gran Migjornale que ja passa a la història i que ha servit com a referent per molts altres pobles de l'interior de Menorca que han volgut tenir la seva pròpia festa de l'art.

Es dies 14 i 15, entre les 20 i les 24 hores, as Migjorn Gran un empatx d'art i cultura està garantit.

Aquarel·la a l'aire lliure
La Gran Migjornale ofereix també enguany la possibilitat de realitzar un taller amb el prestigiós aquarel·lista Brian Smith. Es realitzaran tres sessions artístiques, una al mateix poble, la segona al camp i la tercera a la vora de la mar, perquè professionals i amateurs de la pintura puguin compartir amb Smith el procés creador d'una obra que a més es realitza a l'aire lliure. L'Associació Amics de l'Art des Migjorn Gran pretén d'aquesta manera que la Gran Migjornale sigui també una cita en què perfeccionar, experimentar i aprofundir en diferents tècniques artístiques.