TW
0

El Centre d'Art de Ciutadella enceta demà dilluns la matrícula per als seus tallers d'arts plàstiques i visuals. Com cada any, i rere l'estrena de les instal·lacions el passat curs, al Saura Morell s'oferiran novetats en un complet programa on s'incorporarà nou professorat.

Dibuix i pintura –un dels cursos més sol·licitats per l'alumnat– es distribueix enguany amb dues línies diferenciades per a iniciació i perfeccionament; i amb uns interessants blocs temàtics que aniran variant cada trimestre i que seran impartits pels experimentats Pacífic Camps, Alba Bosch i Rafel Jofre. Els tres seran al capdavant de propostes com la composició; impuls creatiu; aprendre a dibuixar el cos humà en viu; el rostre; paisatge menorquí; el retrat; tècnica al pastel; pintar els paisatges del paradís o la mar. A més hi destaquen els tallers de pintura contemporània a càrrec de Gràcia Mercadal; o el dibuix a tinta xina per Maria Gener. "Aquest curs hem intentat donar cabuda a tots els nivells de la manera més organitzada possible", explica Pacífic Camps, qui remarca com també es té previst impartir classes de pintura a l'aire lliure.

A la branca d'escultura, a càrrec de Laetitia Lara, s'afegirà la talla de fusta on s'estrenarà el docent Oriol Sánchez.

L'any passat passaren per les noves instal·lacions del Saura Morell aprop de 500 interessats. Xifra que ara al manco s'espera equiparar. L' Associació per a l'Ensenyament de les Arts a Menorca ha previst la inscripció en dos torns de matí (10 a 13 hores) i capvespre (17 a 20 hores); "així esperem que no es produeixi el col·lapse de gent de l'any passat", senyala Camps.

El Centre d'Art de Ciutadella acollirà a més els habituals tallers de ceràmica amb Pilar del Nido i Maria García; gravat calcogràfic per Francesc Coll; fotografia bàsica amb Paulín Amorós; fotografia digital amb Toni Cladera i Josep Bagur; art digital amb Guillem Gornès; arts decoratives i restauració a càrrec de Lina Torres i Jordi Martínez; teixits amb Maria Català; bonsai amb Xec Fernández i paper mâché a càrrec de Sílvia Caules. El plaç de matrícula romandrà obert fins el dia 17.