TW
0

La galeria Artara de Maó ha escollit l'obra d'Óscar Sancho Nin (Tarragona, 1980) com a representant del seu espai a la Nit de l'Art de Palma. Celebrada el passat dijous, la convocatòria –que aglutinà una trentena de centres expositius oberts fins a la mitja nit– comptà amb l'assistència d'una comitiva de propostes de les altres illes a la seu cedida pel Consell de Mallorca.

"La Menina" i "Freak" (de 100 x 100 cm de mida) foren les produccions seleccionades per a l'ocasió. Segons explica el galerista Andrés Moll, "malgrat ser una obra difícil, estem més que satisfets amb la darrera feina de Sancho Nin plena d'una força indiscutible". La participació d'Artara a un dels esdeveniments artístics més importants de les Balears (en concret a la Capella de la Misericòrdia a la plaça de l'Hospital) és possible per la seva pertinença a l'Associació Independent de Galeries d'Art de Balears (AIGAB), organitzadora de la cita conjuntament amb Art Palma Contemporani Associació de Galeristes.

Sancho Nin s'hi sumà amb dues obres noves. Seguidor de la fotografia de Michael Wolf o de les teories de la creació de David Lynch, l'autor respira el món que l'envolta creant. Des que acabà el Batxillerat Artístic a l'Escola d'Arts de Maó, el seu ha estat un camí pacient. Una pintura que ha crescut en minimalisme i abstracció, gens còmoda, molt valenta, directa i plena d'impactes visuals, però que de vegades pot crear angoixa emocional a qui observa.

Rere aquesta proposta, Artara té previst fer un intercanvi amb la galeria palmesana Joan Oliver "Maneu". "Serà al voltant de la primavera de 2011 quan portem les creacions de Francesc Florit Nin (pintura), Miquel Barber (pintura-escultura) i Laetitia Lara (escultura), a més de la del propi Óscar Sancho", explica Andrés Moll qui avança que, a canvi, a Menorca es podrà veure l'obra dels pintors Jorge Azri i Ñaco Fabré, de la ceramista i escultora Margalida Escalas i del fotògraf Rif Spahni.