Tres-cents metres quadrats en total, dues aules, dos vestidors, un racó de coixins, un pati interior amb molta llum ideal per posar-hi plantes i un ample passadís d’entrada, que s’aprofita com espai d’exposició completen les instal·lacions - Ricardo Álvarez

TW
0

La dansa és una disciplina molt completa. Treballa la creativitat, la improvisació, el coneixament del propi cos, la consciència de l'espai, conjuga música i moviment des de la sensibilitat. És un esport amb vessant cultural afegida, un exercici psicomotriu que a la vegada desperta la ment per obrir-la a altres formes d'expressar-se i de sentir. La dansa propicia el desenvolupament personal i la relació amb els altres, connectant l'energia del cos i de la ment, en relació a l'espai.

A la primera aula, les alumnes de hip hop estan a punt d'acabar l'hora de classe quan arribam a l'escola. Mig dins i mig defora, mamàs, papàs i alumnes de la classe següent observen atentament la coreografia. Una porta més enllà, els petitons fan iniciació a la dansa. La música es cola per l'espai mentre amb el canvi de classe es congrega cada vegada més gent. Al final del passadís, un grup de fillets i de filletes conversa, fent la vessa, al recó d'estora i coixins. Als vestidors de baix, ara en silenci, pengen bosses i roba. A l'entrada, mamàs i papàs tramiten les inscripcions… És un capvespre qualsevol de principi de curs a la nova escola de dansa d'Alaior.

Aquesta setmana hem anat a conèixer, al nombre 1 del carrer Sant Joan Baptista de la Salle, les noves instal·lacions de Dansa-lô, una escola amb Cristina Blanco al capdavant, que compta amb més de deu anys d'història i que aquest curs estrena espai i amplia l'oferta esportiva, artística i educativa. 300 metres quadrats en total, dues aules, dos vestidors, un racó de coixins, un pati interior amb molta llum ideal per posar-hi plantes i un ample passadís d'entrada, que s'aprofita com espai d'exposició completen les instal·lacions. Tons naturals, acabats en llenya, bona ventilació i molta llum. L'escola s'obre enguany amb la il·lusió del nou projecte, facilitant flexibilitat d'horari als alumnes, encomanant l'alegria i la vitalitat que transmet la dansa.

Explica Cristina Blanco, que aquest curs les instal·lacions noves permeten ampliar l'oferta. Així, comptant en total amb set mestres, a més de les classes de hip hop, dansa jazz, ballet i dansa contemporània, també es fan classes de dansa acrobàtica, dansa d'iniciació per a infants d'entre 2 i 5 anys, hip hop per a adults, pilates, ioga i benestar d'esquena. Arts i disciplines que reuneixen en total uns cent vuitanta alumnes del poble de totes les edats i que juntament amb la novetat de l'edifici han tingut molt bona acollida entre la gent.

La intenció és aprofitar l'espai al màxim. És per açò que a banda de les classes programades, també es realitzaran cursets diferents i es cedirà l'espai per a altres disciplines com per exemple el teatre, en hores com les de dissabte dematí, que les aules queden lliures.

Des del carrer, amb les finestres obertes, la remor de l'escola aporta personalitat al poble. Les alumnes estan encantades de comptar per fi amb unes instal·lacions adequades a les seves necessitats. Destaquen la comoditat i l'harmonia estètica del centre. L'empenta que agafa el projecte amb aquestes noves instal·lacions.