TW
0

Ja és sabut que l'arribada del primer fill suposa una de les transformacions més importants en la vida de les persones. Ser pares és un canvi vital, intens i profund; ple de sentiments, vivències i emocions que a vegades són difícils d'entendre i explicar. Els pares necessiten algú en qui estalonar-se i amb qui compartir perspectives, neguits... una comunicació que va més enllà de la parella, és la necessitat de poder parlar i escoltar, preguntar i respondre, mirar i pensar...

El Departament d'Educació del Consell Insular de Menorca, a través del SAEI i els ajuntaments de l'Illa posen a l'abast de les famílies el programa d'Espais Familiars, adreçat a un grup estable de famílies amb infants no escolaritzats que es reuneixen setmanalment en una escola infantil amb dues educadores, una del SAEI, i una de l'escola infantil on es duen a terme. Aquest curs passat han estat EI Es Pouet, EI Francesc de Borja Moll, EI Arc de Sant Martí, EI Es Busquerets, i EI Sant Josep.

Els Espais Familiars neixen amb la voluntat de ser un lloc de trobada per a les famílies, en un ambient tranquil i relaxat, on poden compartir i intercanviar vivències, dubtes i neguits sobre diferents temes referents a la criança dels fills/es; amb total confidencialitat, respecte... tenint en compte les necessitats tant dels adults com dels infants.

Als Espais Familiars es considera la família com el primer i més important agent educatiu on tant els infants com les seves famílies són considerades éssers competents i conscients. És per això que un dels objectius és reforçar el sentiment de competència dels propis pares en les seves capacitats d'educar i atendre el seu fill/a.

La finalitat és que passin una estona agradable i puguin gaudir de la companyia d'altres famílies i infants. A més els menuts podran construir petites relacions amb altres iguals i adults.

Aquest curs han participat als Espais Familiars un total de 38 famílies que han valorat molt positivament l'experiència com a lloc de trobada entre pares, mares i infants per compartir l'aventura de créixer junts, amb la col·laboració del personal educatiu apropiat.