TW
0

Les hores de música gratuïta a través de l'aplicació Spotify són un dolç per a qualsevol apassionat discogràfic. Pocs són els mitòmans que desconeixen l'amplia oferta de que disposa l'eina. El sistema és senzill. Reps la invitació d'un amic, et descàrregues el programa i comences a escoltar la selecció que va des dels teus autors preferits fins a les darreres novetats de la industria. Una revolució que enganxa i que permet crear llistes personalitzades i enviar als teus col·legues en Xarxa qualsevol dels temes.

Però, hi ha vida més enllà de l'Spotifymania? La resposta és SÍ. Les ràdios d'emissió lliure proliferen a Internet i sumen adeptes. La raó és simple doncs el públic cerca escoltar música sense límits i a quants més artistes millor. Malgrat que alguns sistemes demanen una baixa quota mensual per subscriure's a una oferta sense interrupcions publicitàries, l'usuari es decanta per la gratuïtat. En aquest sentit, fa un mes que Culturàlia feu a través del seu Facebook una distribució de targes d'accés a l'Spotify. Iniciativa que fou tot un èxit.

Les alternatives
Hi ha, però, altres alternatives que també funcionen mitjançant el registre virtual:

Last.fmés una xarxa social que permet recomanar música partint dels perfils d'usuaris i estadístiques sobre gustos discogràfics. A més, d'oferir una ràdio personalitzada per Internet, el web conté una gran quantitat de informació sobre intèrprets, àlbums, temes, llistes i molt més, que generen els consumidors amb el registre de la música que escolten. Tot el sistema i les aplicacions relacionades són de codi obert.
www.lastfm.es

Deezerés un servei il·limitat d'escolta de música en línia. Anomenat com el Last.FM indie. No cal registrar-se però si es fa l'aplicació preservarà tota la teva informació i recordarà les teves preferències. També dóna opció a escoltar les emissores de Radios Deezer segons un sistema específic que distribueix la música en estils les bandes sonores, jazz, reggae, rock o pop. Està molt bé per a descobrir noves bandes i saber què s'escolta a altres països. Inclou nombroses opcions com l'adquisició de temes a través de l'iTunes d'Apple.
www.deezer.com

Rockola.fmcobreix també el servei de música i ràdio a la Xarxa, si bé en aquesta ocasió possibilita a l'oient triar el canal en funció del seu estat d'ànim (optimista, intens, sentimental o melancòlic).
www.rockola.fm

Muziicés una alternativa per crear les teves pròpies llistes amb vídeo de Youtube inclòs. A més, es pot descarregar per emprar-lo des de l'escriptori del pc o des del mòbil. Disposa d'una amplia oferta de música comercial.
www.muziic.com

Goear, aquí a més de trobar tota la música, s'incorporen altres materials sonors com entrevistes d'interès.
www.goear.com

Stereomoodés una altra opció que s'acull a l'estat d'ànim de l'usuari. A diferència de Rockola.fm, les opcions emocionals són més extenses. Pots escollir un dia primaveral, de relax, ple d'energia, de camí a la feina, de pluja o assolellat.
www.stereomood.com