TW
0

La iniciativa El Documental del Mes programa l'octubre "Pax Americana i la conquesta militar de l'espai", del director Denis Delestrac. El film rebé el Premi al Millor Documental al Festival de Whistler de Canadà el 2009. La cinta s'estrena al Centre Social Sa Nostra de Ciutadella el proper dia 11 a les 20.30 hores (entrada gratuïta).

El treball demostra que la visió de la Terra dominada des de l'espai ja no és només ciència-ficció. Wernher von Braun, el científic espaial nazi i dirigent de la NASA que va inspirar el famós Dr. Strangelove, tenia un somni que ha sobreviscut a cada govern nord-americà des de la Segona Guerra Mundial i que ara s'està fent realitat. El moment actual és decisiu. Sabem si actualment ja hi ha màquines de guerra orbitant al voltant de la Terra? És possible arribar a acords internacionals per mantenir l'espai sense armes? Hi ha plans d'enviar armament a l'espai que podria extingir la vida al planeta en qüestió de segons? A través de l'accés sense precedents a la Unitat Espacial de l'exèrcit nord-americà, Pax Americana mostra com es posicionen generals, analistes, polítics, diplomàtics, activistes per a la pau i pilots davant una qüestió tan crítica com desconeguda. El film es tornarà a projectar a l'Ateneu de Maó, el dia 18 a les 20 hores; a la Biblioteca Pública Municipal d'Alaior, dia 21 a les 21 hores; i al Casal de Joves des Mercadal, dia 29, a les 20 hores.

El projecte de la distribuïdora Paral·lel 40 té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques.