TW
0

Aquest és el títol de la dissertació que farà Isabel Díaz aquest dimecres dia 6 d'octubre al Teatre Principal de Maó amb motiu de la inauguració del nou curs de l'Escola d'Art Dramàtic de Menorca (EADM). I aquest títol, com bé em deia la Isabel fa uns dies, ens fa una mica de por...: "me da un poquito de miedo por si pudieran pensar que llevo una fórmula mágica bajo el brazo y ya sabemos que no hay fórmulas mágicas".

I vet aquí que sota aquest epígraf començarem nou curs de l'EADM (i ja en portem tres !!!). I vet aquí que de cada vegada tenim més sol·licituds i més entitats implicades que vetllen perquè l'EADM esdevengui un referent formatiu a Menorca, discret, això sí, com a germana petita de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB) que som, però referent si més no.

Començam temporada amb Isabel Díaz, Doctora en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Madrid; amb la tesi La cartellera teatral durant la Transició (1975-1982); Directora teatral; Dramaturga; Investigadora i professora de literatura dramàtica; membre del Laboratori d'Antropologia Social i Cultural (UAL); coautora de la investigació Teatre Transfronterer; col·laboradora de la revista Primer Acto i, com no citar-ho, preseleccionadora i posteriorment jurat de Premi Born de Teatre, l'any que va guanyar Origami, de Carlos Be (el qual sembla ser que sí té una fórmula màgica que anar desplegant Origami tot plegant i guardant a la butxaca ciutat rere ciutat. Crec que actualment ha envaït Praga).

Un total de 14 alumnes cursaran segon curs, i 16 començaran primer de la mà de Marta González, professora de tècnica de veu; Maite Villar, professora de Cos i Moviment; i Pitus Fernández, professor d'interpretació. Tres professionals que hi han posat cos i ànima a un projecte que s'ha consolidat amb totes les seves lletres. I no tan sols per la demanda que hem tingut aquest any, sinó pels resultats obtinguts amb l'alumnat presentat a les proves d'accés de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears: 5 de 5... uau!

Fórmules màgiques potser no en tenim però estem aprenent a construir alternatives.