TW
0

Fa quasi mig segle que Joventuts Musicals (JJMM) de Ciutadella obrí la porta al sèptim art. Sis anys després de la fundació de l'entitat s'inicià el Cine Club, un projecte que actualment continua més que consolidat i imparable oferint a l'espectador una qualitat i independència de cine. Antigament la iniciativa s'establí com un cinefòrum a on es feia una presentació i després de cada projecció es realitzava un debat amb el públic.

Rere més d'una dècada com a responsable de la programació que cada temporada té lloc a la sala de Calós, Josep Campins ha passat el testimoni a Martí Mesquida i Macià Coll. "Mantenim l'esperit de la proposta", diu Coll, "intentant que les cintes hagin estat estrenades en el darrer any i amb la qualitat i la independència per davant com alternativa al cinema comercial".

El Cine Club s'enceta aquest dimecres (20.45 hores) amb el film "Gainsbourg, vida de un héroe" (França-EEUU, 2010) de Joann Sfar sobre el cantant Serge Gainsbourg. La projecció d'un clàssic al mes es preserva enguany amb títols com "La noche del cazador", "Atraco perfecto" i "Un tranvía llamado deseo" que es podran veure aquest primer trimestre (d'octubre a desembre amb un total de tretze pel·lícules). La resta de programació es distribueix fins el maig cada dimecres i dijous a les 20.45 h.

Els criteris de selecció de cintes emprats per Martí Mesquida i Macià Coll són: escollir un film de nivell per atracar el bon cinema al públic en general; intentar descobrir altres cinematografies als espectadors; així com triar a directors que anys anteriors han donat bons resultats, com Claude Chabrol o Hirokazu Koreeda, entre d'altres. En definitiva, una aposta segura.

Malgrat el descens d'espectadors motivat per la manca de sales de cine a Ciutadella i per l'impacte de la pirateria a Internet, Mesquida i Coll defensen -com a bons cinèfils- el gaudir d'un film a la pantalla gran. "Aquesta és i ha de ser la manera de veure cinema", subratllen. "Redescobrir un clàssic a una sala de cine no té preu, és tota una experiència", afegeix Mesquida.

L'entrada per al públic en general és sempre de 5 euros, i pels socis gratuïta excepte quan el film és "recomanat" que han d'abonar 2,5 euros. El Cine Club de JJMM Ciutadella és l'alternativa a la industria comercial i una oportunitat per a iniciar-se en el cinema de culte.