TW
0

La Guàrdia Civil està portant a terme una campanya de conscienciació i col·laboració amb els usuaris de les xarxes socials, amb la que s'informa sobre els delictes que es cometen a la xarxa i a través de la qual, els usuaris poden facilitar informació sobre actes delictius que es detectin.

Amb el lema de fons "Entre todos haremos una red más segura" la campanya va començar al Facebook i ja s'estén a Twitter i a Tuenti, comptant amb una acceptació molt positiva per parts dels usuaris. Mostra d'açò són els més de 7.000 "amics" que a dia d'avui té el Grupo de Delitos Telemáticos de la Guàrdia Civil.

Amb la finalitat de prevenir els delictes informàtics, s'ofereix als internautes informació sobre els delictes i les modalitats més habituals, amb un llenguatge molt planer i senzill per arribar a tots els ciutadans. La idea és que si els usuaris estan informats, seran capaços de detectar els delictes a la xarxa i prendre precaucions.

Grupo de Delitos Telemáticos
Es va crear per investigar els delictes que es cometen a través d'internet i a la seva pàgina web, entre altres coses, trobam consells per als joves internautes i també per als pares i mares.

Als joves se'ls recomana per exemple, no facilitar dades personals, no quedar amb desconeguts contactats a través d'internet o no comprar ni descarregar sense el consentiments dels pares. Així mateix, una de les reflexions que s'adreça als adults fa referència a com l'ús de les noves tecnologies evoluciona a un ritme vertiginós, fent que tot sovint, els infants i els joves sapin molt més d'informàtica que els majors. La manca d'experiència i maduresa, tanmateix, els fa molt vulnerables, de manera que cal ensenyar-los a estar previnguts, inculcant-los hàbits de navegació segura i dintre de la llei.