TW
0

Si heu observat el cel amb curiositat aquests dies, segurament us haureu adonat que ja han arribat els primers estornells i és que com cada any, es prepara un dels espectacles naturals més fascinants dels mesos de tardor i d'hivern. En la seva ruta migratòria, des del centre i l'orient d'Europa, aquests ocells arribaran a Àfrica, i s'estendran des del Marroc fins a Egipte.

Semblen negres des d'enfora, encara que les seves plomes tenen taques blanques i que a les ales s'hi mesclen iridiscències verdoses. Tot i que a moltes ciutats i zones rurals són considerats com una plaga, per la brutícia que ocasionen, l'espectacularitat del seu vol i l'autèntic esvalot que provoquen, desperten curiositat i sovint fascinació.

Aquests mesos que vénen, a diferents indrets de Menorca, cada dia des d'un parell d'hores abans que es pongui el sol, veurem com es van reunint en massa milers d'individus per passar la nit, cercant recer sobretot en arbres, arbusts i vegetació de les zones humides. Apareixeran en fileres interminables, des de diferents punts de l'horitzó i ajuntat-se tots i dibuixant al cel les formes més inesperades, aniran trobant cadascun el seu lloc per dormir mentre a poc a poc, baixarà el volum de l'espectacle. Quan comenci a clarejar, aixecaran el vol i dispersant-se, arribaran als camps cercant menjar.

Us animam a cercar al cel els estornells i a gaudir de la visió. Comença l'espectacle!