TW
0

El projecte educatiu "Tanc els ulls" organitzat per Sa Nostra amb la col·laboració del MRPM, està adreçat a l'alumnat de 6è de Primària i als seus mestres. Proposa un treball en i al voltant d'un moment de canvi molt significatiu: el comiat de la infantesa i el començament de l'adolescència. Un moment que coincideix amb la fi de l'escola Primària i el començament de l'institut.

El contingut a treballar és la identitat. La interacció entre "com sóc jo" i "com em veuen els altres" i com també les pròpies circumstàncies vitals configuren la comprensió que té l'adolescent de si mateix.

És un projecte participatiu i introspectiu, a la recerca de la identitat en un moment especialment significatiu, quan han d'aprendre a ser, a acceptar el propi cos, a controlar les seves ànsies i les seves pors, a integrar-se en una comunitat, a expressar-se i a sentir-se escoltats.

Les eines per dur a terme aquest projecte són la fotografia i l'escriptura conduïdes pel fotògraf i artista Carles Roig. L'objectiu és aconseguir la participació de tots els nivells de 6è de primària de l'illa. El curs es realitzarà els dies 22 i 23 d'octubre.

El primer pas del projecte és un curs de formació per al professorat interessat en col·laborar en el projecte impartit per Carles Roig. Un seguiment de les activitats proposades. Sessions de fotografies d'autorretrat. I exposició final de curs amb les fotografies i els textos de l'alumnat a Ciutadella i Maó.

Trobam d'interès aquesta activitat educativa per diferents motius: perquè treballa un tema complex com és la identitat en una etapa de canvi de l'alumnat, ho fa d'una forma interdisciplinar relacionant les àrees de tutoria, educació plàstica i llengua i perquè el resultat final, l'exposició pública del treball, a més d'engrescador, possibilita la interacció entre escola i entorn i la participació en la vida cultural de la ciutat.