TW
0

A la nostra escola ja fa uns anys que tenim en marxa el servei de mediació, que s'ofereix a tota la comunitat educativa, i molt especialment als alumnes de tercer cicle.

Un cop instaurat el servei, cada any brindam als alumnes de 6è que ho desitgen l'oportunitat d'actuar com a mediadors al pati, ajudant als alumnes d'Educació Infantil, i als de primer, segon i tercer de Primària.

Aquest any s'han apuntat com a voluntaris onze alumnes de 6è: na Lorena, na Maria Guerrero, na Júlia, na Maria Millo, en Bartomeu, n'Annabel, en José Antonio, na Tamara, na Neus, na Vanessa i n'Aida.

Per parelles, fan guàrdia de forma rotatòria, de manera que cada dia hi ha una parella mediadora al pati d'Infantil i una altra parella al pati de Primària. Tots ells tenen una insígnia amb el nom que els identifica com a "mediadors de pati". Les seves intervencions són diverses: ajudar a resoldre un conflicte entre alumnes, acompanyar un fillet que s'ha fet mal, jugar amb ells per tal de prevenir conflictes, i un llarg etcètera.

Per fer aquesta feina reben formació fora de l'horari lectiu. Al llarg del curs, alguns dimecres de 13.30 a 14.30h queden a l'escola per fer activitats formatives amb les dues mestres mediadores.