TW
0

El passat dijous la nostra escola va rebre un convidat molt especial. Es tracta d'en José Martín Ruiz, capellà missioner de 54 anys, natural de Jaén, membre de la congregació de la Consolata. Ha passat vint-i-tres anys de la seva vida a Etiòpia, en dues etapes.

Els alumnes de primer i segon d'ESO ja sabien de la seva visita, i havien fet un treball previ sobre la situació del país i l'estat de les religions en aquella zona.
Gràcies a açò es van submergir en aquest món impactant encara en aquestes edats, i van poder fer preguntes amb major curiositat i detall, així com l'observació de les fotografies que ens va presentar a la seva xerrada.

Amb els alumnes de primària, el nostre convidat es va saber atracar als seus interessos. Els va fer bones explicacions amb l'ajuda d'una presentació d'imatges reals de la vida de l'Etiòpia, captant així les mirades dels més petits de l'escola.

Així doncs, el missioner, de forma propera va exposar il·lustrativament a grans i petits les diferències socioculturals així com la riquesa que suposa viatjar i conèixer la diversitat cultural i ètnica. Va ser una estona molt agradable, rica de continguts i emocions que li vam agrair amb dolçor per les seves explicacions realitzades durant tot el matí del passat dijous.