TW
0

La crítica l'avala com un dels saxofonistes tenors més coneguts del món. El Teatre Principal de Maó té el privilegi d'acollir al seu escenari José Salvatore –Joe Lovano a l'escena musical–, del que diuen és innovador, espontani i gran improvisador, i un dels més grans músics de la història del jazz.

L'intèrpret nascut el 1952 a Cleveland (Ohio) arriba a l'Illa de la mà de l'associació Jazz Obert Aligators. Un concert de luxe que tindrà lloc el proper divendres, dia 5, a partir de les 22 hores. Per a l'ocasió anirà acompanyat pel Joe Lovano Europe Quartet, amb l'italià Salvatore Bonafede (piano), el búlgar Peter Slavov (contrabaix) i l'espanyol Jorge Rossy, (bateria), després de fer escala a Madrid, on actuarà dia 3 al Teatro Fernán Gómez dins el marc del XXVII Festival de Jazz de la capital.

Lovano s'inicià al jazz de la mà del seu pare, el també saxofonista Tony "Big T" Lovano. A mitjans dels setanta començà a actuar i enregistrar amb músics com George Benson, i participar a orquestres de Woody Herman o Mel Lewis. Als vuitanta fou un dels saxofonistes contemporanis més significatius, degut a les seves aparicions amb el bateria de jazz, percussionista i compositor, Paul Motian; i la compositora, cantant, saxofonista i pianista, Carla Bley.

D'extensa discografia, va gravar el seu primer treball el 1985. Ho féu sota el títol "Tones, Schapes and Colors" i amb el segell Soulnote. El 1991 firma contracte amb la llegendària Blue Note Records i compta amb vuit nominacions als Grammy i que va guanyar en la categoria de Best Large Ensemble el 2000 amb52nd Street Themes.

Lovano aporta una nova visió del jazz, de fet des de Jazz Obert s'informa que "el seu secret és la seva capacitat per la recerca de noves maneres d'expressió artística i nous llenguatges per definir l'idioma del jazz". Actualment es troba de gira al capdavant de l'Europe Quartet per oferir al públic el seu característic hard bop.