TW
0

Pot haver-hi quelcom més suggeridor però alhora -tècnicament parlant- més complex que una dosi d'abstracció que inspiri la dansa? La resposta és al nou espectacle de l'Associació Cultural Dosnoudosmil. Fa cinc setmanes que Culturàlia avançà la proposta multidisciplinar dirigida pel menorquí Anselm Serra Gomis (Maó, 1968). Es tracta d'un espectacle inspirat en la pintura abstracta de la primera meitat del segle XX on s'entremesclen dansa contemporània i audiovisual.

"Abstracte" s'estrena el proper dissabte dia 6 al Teatre Principal de Maó, i es podrà tornar a veure dia 7, a la Sala Multifuncional des Mercadal. El muntatge surt a escena enguany quan es celebra el centenari de la "Primera aquarel·la abstracta", de Vassily Kandinsky, punt de partida d'aquest nou corrent artístic, l'abstracció, i també d'aquest espectacle. La professora de dansa Cristina Blanco (Barcelona, 1968) està al capdavant de la coreografia. Ella i cinc ballarines més: Vanessa Alcaraz, Menchu Bagur, Laia Brugués, Carla Cruells i Laura Cubas són les protagonistes del moviment contemporani. Una dansa que es conjuga amb la imatge visual del videoart creat per Èrika Prüfert.

La proposta gira al voltant d'una sèrie de quadres abstractes triats amb molta cura. Per a cada un d'ells s'ha cercat la música més idònia bé perquè els artistes són contemporanis (Joan Miró i Erik Satie), bé perquè tenguin una mateixa visió sobre el món de l'art i treballin plegats per aconseguir els seus objectius (Vassily Kandinsky i Arnold Schönberg), o bé perquè el quadre i la composició musical expressen una mateixa idea o emoció.