TW
0

La primera novel·la de l'autora Sefi Atta, "Todo lo bueno llegará", ens convida a conèixer la realitat de Nigèria, el seu país natal, des d'un punt de vista diferent que romp amb els estereotips socials, econòmics i culturals vigents a Occident sobre Àfrica. Narra la història de dues joves nigerianes unides malgrat les seves diferències: una disposada a manipular les convencions de la tradició i una altra que intenta desafiar-les.

El llibre guardonat amb el premi Wole Soyinka de literatura africana, a més, proposa un recorregut compromès i personal per la turbulenta història recent d'aquest país africà des dels anys 70 fins als nostres dies.

Maria Jesús Barceló és responsable de l'Àrea de Sensibilització del Fons Menorquí de Cooperació.

El fragment...
"Mi madre y yo jamás tuvimos una conversación. Ella hablaba, y sabía que yo la escuchaba. Siempre la escuchaba. El mero sonido de sus pasos hacía que se me acelerara la respiración. Casi nunca me puso la mano encima, al contrario que la mayoría de las madres que conocía, que pegaban a sus hijas con tres ramas, pero no le hacía falta. Ya me había llevado algunos palmetazos, con el canto de la regla en los nudillos, por estar en Babia en clase, y no tenía claro que no fuera un castigo más llevadero que el que mi madre me mirara como si me hubiera pescado enredando con mi propia caca. Tenía una mirada difícil de olvidar. Las marcas de los palmetazos, al menos, acababan yéndose. (...)"