TW
0

Aquesta setmana us volem mostrar els resultats d'una feina d'allò més imaginativa, un projecte d'educació artística que ha implicat tota l'escola des Born, des d'Infantil fins al darrer cicle de Primària i del que se'n poden veure els resultats des de fa uns dies, pel sostre de tots els passadissos del centre.

La idea va sorgir a principis de trimestre, amb la intenció de dir adéu a l'estiu. L'escola va pensar que un element pròpiament estiuenc que no empram en altres èpoques de l'any són les sandàlies. Així, engrescant tots els cursos, des de mestres fins a alumnes un per un, la proposta va ser dissenyar les pròpies sandàlies a partir dels materials més diversos.

Per començar, es va demanar a tots els fillets i les filletes que portessin fotografies que poguessin servir d'exemple. Els suros de les aules es van anar omplint de pàgines de revistes que es comentaren en detall, treient idees per crear-ne de pròpies.

El segon pas va consistir en trenar-se als peus amb llana, fils i altres materials.

Als alumnes de 5è i 6è, que fan l'assignatura d'artística en llengua castellana, van rebre la consigna de portar de casa seva "abalorios" per decorar-se els peus en forma de sabata, paraula que va causar molta curiositat i que ha vingut a formar part del vocabulari interioritzat durant les sessions. A més, se'ls va oferir la possibilitat de fer-se ells mateixos les fotografies dels peus amb les sandàlies, cosa que va propiciar la creativitat a l'hora de composar les imatges. Peus fent rotllana, peus en punta... els fillets i les filletes van gaudir de l'oportunitat de documentar la pròpia feina.

Les primeres proves ja mostraven el que el projecte podia arribar a donar de si. Els dissenys eren d'allò més enginyosos i imaginatius, alguns, d'un gust exquisit.
El tercer pas que va seguir l'escola sencera va ser fotografiar tots i cadascun dels parells de peus dels alumnes que són quasi 250 infants en total, i imprimir les imatges en mida din-a 3 per poder-hi fer feina a sobre. Amb plena llibertat, els fillets i les filletes van crear aferrant al paper des de llenties fins a fils de llana. Macarrons, plàstics, gomets, paper de seda, botons... tots els materials imaginables han servit.

Destacava la mestra Marisol Girón, que una de les cares més positives del projecte ha estat implicar el centre educatiu sencer, alumnes i mestres. I també, treure aquest material de les aules per compartir-lo als passadissos. Un grup de mestres va quedar un capvespre per fer l'enramada, que els infants es trobarien a l'endemà matí, amb gran alegria i sorpresa.

Certament, l'escola des Born fa goig aquests dies. Hi ha sandàlies que semblen pensades per dissenyadors professionals.