TW
0

Tot va començar amb l'elecció del nom que enguany tindria la classe. Els alumnes de Susana Rodríguez estan realment interessats en la cuina i en la música així que entre tots decidiren anomenar-se com a grup, els Xefs Musicals.

L'aventura en la que s'han embarcat els fillets i les filletes de 1r A del CP Margalida Florit els durà al llarg del curs per exemple, a elaborar un llibre de receptes d'arreu del món, feina en la qual hi intervindran les famílies, i amb la qual s'estudiarà a més, geografia, història, cultura general... emprant les noves tecnologies i relacionant un aprenentatge amb l'altre. El projecte madura i s'amplia amb cada nova experiència que es proposa i de fet, fa un parell de setmanes, el grup va aprofitar una oportunitat boníssima.

Visita als alumnes de Cuina i Gastronomia
El fet que el pare d'una alumna, de n'Aina, sigui professor del cicle formatiu de Cuina i Gastronomia, ensenyament de la família professional d'Hoteleria i Turisme de l'IES M. Àngels Cardona, va motivar la redacció d'una carta on els fillets i les filletes de 1r demanaven poder visitar les instal·lacions i els estudiants.
"Hola, som els fillets i les filletes de Margalida Florit i aquest any noltros serem la classe dels Xefs Musicals. Volem començar un projecte sobre la cuina i els cuiners i ens agradaria poder veure què feis, què cuinau, com anau vestits, quines eines emprau. Per açò vos demanam si podem venir a visitar-vos. Esperam la vostra contestació. Un beso. Els fillets i les filletes de 1r A de Margalida Florit". La carta, enviada dins un sobre a l'institut va tenir prest una resposta positiva, així que el grup amb il·lusió va preparar una llista de preguntes consensuades per formular als alumnes de Jaume Mestres, a banda de fer-se un capell de cuiner per hom, amb complexos càlculs matemàtics, per complir la normativa a l'hora d'entrar a la cuina de l'institut.

Hi van anar a peu. Des de l'escola van marcar el traçat damunt un mapa i van planificar la sortida. Al M. Àngels Cardona, els Xefs Musicals van veure de molt a prop els fogons, les càmeres, el menjador... van tenir oportunitat de parlar amb els alumnes, de preguntar-los sobre els ingredients que empren, les eines que utilitzen, el per què van vestits de blanc... i també de cuinar galetes, que es menjaren tot seguit. Els fillets i les filletes van gaudir molt la sortida, perquè van poder palpar el que estudien a classe.

Xefs Musicals
Aina, Àlex , Maria M., Chiara, Josep, Pau, Anshely, Fausto, Laia, Paula, Júlia C., Lucía, Maria G., Mariona, Edgar, Biel, Margarita, Vikram, Georgina, Clàudia, Marc U., Jesús, Marc G., Júlia S., Evelyn.