Patricia Romero (piano), Francesc Vidal (trombó) i Pepe Mercadal (violí) seran els representants del Conservatori de Música de Menorca en la fase autonòmica que es celebra el proper diumenge a les 12 hores a l’Orfeó Maonès - Rosa Carreras

TW
0

La Fundació Orfeo convoca el IX Certamen Nacional de Interpretació "Intercentros Melómano", un concurs que compta amb el recolzament de la revista "Melómano", la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, el Ministeri de Cultura i el Ministeri d'Educació i Ciència, i en el qual, el Conservatori de Música de Menorca hi participa des de l'any 2003.

Enguany, a nivell intern s'han seleccionat des del Conservatori tres alumnes, tots ells alumnes de 17 anys que cursen 6è del grau professional. Patricia Romero, des Migjorn Gran, amb el piano, engrescada pel seu professor Antonio Bonete; Francesc Vidal, des Mercadal, amb el trombó, alumne de Miquel Llario; i Pepe Mercadal, de Ciutadella, alumne d'Eva Febrer, amb el violí. Ells tres seran els representants del Conservatori de Menorca en la fase autonòmica, que es celebra el proper diumnege dia 28 a les 12 hores a l'Orfeó Maonès i interpretaran partitures de Bach, Chopin, Erik Larsson, Bethoven o Kreisler.

Expliquen els músics que el concurs els motiva i els fa il·lusió, encara que els suposa un esforç que s'afegeix als estudis i exàmens de batxillerat. Tanmateix, l'experiència els engresca força, ja que a més de representar un repte personal, amb "Intercentros" tenen l'oportunitat, per una banda de practicar la temperança i l'autocontrol davant un jurat i un públic, i per una altra, de veure la feina que es fa a altres Conservatoris de Música d'arreu d'Espanya. De fet, el Conservatori creu que és una experiència molt enriquidora per als seus alumnes la participació en aquest tipus de certàmens, que els pot estimular a la superació personal i els pot obrir el camp de visió. Molta ventura per a tots tres.