TW
0

Des de la Ludoteca de Ciutadella hem volgut conèixer l'opinió d'algunes famílies que participen en aquest servei, sobre el món del joc i els juguets a la infància, així com sobre la seva experiència amb aquest recurs de temps lliure, la finalitat del qual és l'educació a través del joc.

Des d'aquí volem agrair la seva valuosa aportació. El principi 7 dels drets dels infants diu: "L'infant gaudirà plenament de jocs i d'esbarjo, els quals hauran d'estar orientats a les finalitats perseguides per l'educació."

Per què pensau que el joc és un dret dels infants?
Família Salord Ribó: "El joc és sempre present en el dia a dia dels infants, a escola, a casa... Per tant, pens que el joc l'ajuda a aprendre i a desenvolupar-se com a persona".
Família Torres Gil: "Perquè el joc durant la infància és indispensable per al seu desenvolupament motriu i social".
Família Petrus Moll: "Perquè pensam que els infants tenen la necessitat de desenvolupar-se i aprendre a través del joc".

A casa, quins moments de joc teniu?
Família Salord Ribó: "En fer jornada continuada, primer fan els deures i després combinam les activitats extraescolars i el temps de joc. Feim un horari per poder tenir temps de tot. En aquest cas, la Ludoteca és una activitat extraescolar i, al mateix temps, un espai de joc".
Família Torres Gil: "Després de menjar i durant la tarda-nit".
Família Petrus Moll: "A casa intentam compaginar el temps de joc amb l'escola. Habitualment jugam després de fer els deures i abans d'anar a les activitats extraescolars".

Per què heu triat la Ludoteca com a recurs de temps lliure dels vostres fills i filles?
Família Salord Ribó: "La veritat és que al principi no sabíem ben bé si li agradaria, però va ser començar i s'hi va trobar molt bé. Va ser una alternativa a quedar-se a casa davant el televisor".
Família Torres Gil: "Perquè ella aprèn a tenir un comportament social obert i a realitzar jocs en grup".
Família Petrus Moll: "La Ludoteca m'agrada perquè és un espai dedicat al joc, on es poden relacionar amb altres infants, aprenen a compartir, coneixen nous amics... A més, a les meves filles els agrada molt anar-hi".

Quins beneficis pensau que aporta aquest recurs?
Família Salord Ribó: "Vam pensar que un lloc on només s'hi va a jugar seria una bona experiència. Es troba amb altres fillets en un espai només per jugar".
Família Torres Gil: "La nostra filla té un contacte amb nens diferents als del col·legi; obté una orientació de jocs per part de les educadores".
Família Petrus Moll: "Crec que la Ludoteca aporta als infants molts de beneficis. Els fillets i les filletes, mentre juguen i es diverteixen, adquireixen valors importants com: la companyonia, la paciència, formes de comunicació i de resoldre conflictes... Valors que els ajudaran a créixer com a persones".

Sabeu quines activitats feim a la Ludoteca? Com influeixen en els fillets?
Família Salord Ribó: "Sí. Ens sol explicar el que ha fet: ordinadors, jocs de taula, disfresses, jugar a la pilota...".
Família Torres Gil: "Sí, li solem preguntar per les activitats realitzades".
Família Petrus Moll: "Sí, normalment expliquen el que han fet: joc lliure, teatre, jocs de mobilitat, lectura, treballs manuals, jocs en grup, etc. Als estius també fan jocs d'aigua i expressió corporal".

Com influeixen en els fillets?
Família Salord Ribó: "Aprenen a compartir, a jugar en equip, a ajudar-se entre ells si no ho saben fer, fan noves amistats. Valors que l'ajudaran a ser millor persona".
Família Torres Gil: "La seva influència és positiva, ja que se'ls inicia en el respecte de les normes de convivència".
Família Petrus Moll: "Des de la meva experiència, influeix de manera positiva. Les meves filles vénen a casa molt contentes, s'ho passen molt bé i any darrere any demanen per repetir".

Quins criteris seguiu a l'hora de comprar una joguina?
Família Salord Ribó: "Sobretot que sigui per a la seva edat i educativa. Evitam joguines bèl·liques. Els llibres poden ser una bona joguina, també".
Família Torres Gil: "Que sigui del seu agrat, que sigui educativa i presenti reptes a la imaginació de la nostra filla".
Família Petrus Moll: "Primer de tot miram l'edat per a la qual està recomanada i que li pugui agradar, i si és educativa molt millor".