TW
0

La setmana anterior ens va visitar una de les monitores del Parc i vam fer una activitat prèvia, dedicada a conèixer i diferenciar els conceptes claus de: duna fixa, duna mòbil, mar, albufera, gola, torrent, platja, llacuna, etc. i distingir i classificar diferents espècies de plantes i aus de s'Albufera.

En acabar ens va deixar una miqueta de feina de recerca, ja que per grups de treball vam haver de realitzar unes fitxes d'aus i exposar-ho als companys per tal de conèixer-les i diferenciar-les millor durant la visita.

Així, en arribar al Parc ens van dividir en dos grups per treballar amb les aus, observar-les i diferenciar-les amb l'ajuda de guies i de les monitores: uns miraven per un prismàtics des de la part més alta de s'Albufera i els altres amb uns binocles cadascun des dels miradors de la part baixa. Hem pogut observar al seu hàbitat natural els soterins petits, l'agronet blanc, el corb marí gros, el collblau… Ha estat molt emocionant!

Tot seguit ens hem dirigit cap a la platja on hem esmorzat per agafar forces i per poder seguir amb l'activitat. Tocava treballar la duna mòbil i la duna fixa amb l'ajuda de diferents fitxes de treball i fent un joc d'identificació de les plantes típiques del lloc (mata, aladern, alzina, mareselva…). Com gairebé no teníem temps no hem pogut anar fins a la duna fixa de dins s'albufera, al pinar, i hem fet la darrera activitat també a la duna fixa però de l'altra banda de la carretera. Hem reconegut i classificat totes les plantes marcades!

Encara que el dia no ens ha acompanyat massa perquè la pluja se'ns ha presentat de cop a mitja sortida i al final, ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses mitjançant l'observació directe, la manipulació, i sobretot, aprenent a conviure, respectar i conservar el medi que ens envolta, sent això el més positiu.

Ens veiem en la pròxima sortida!