TW
0

Des de principis de novembre i fins al mes de maig, estan en marxa a Maó, Ferreries i Ciutadella els anomenats Espais Familiars que l'Equip d'Atenció Primarenca, els Ajuntaments i el Consell insular ofereixen especialment a les famílies amb infants d'un i dos anys no escolaritzats. La intenció és facilitar l'entorn i les eines pròpies de les escoletes, per a que infants i pares i mares, tenguin l'oportunitat de compartir inquietuds, alegries i experiències. L'activitat està pensada pròpiament per a les famílies que tenen els fills a casa, encara que aquells que ja estan escolaritzats, si ho volen, també poden participar.

Els grups, formats per un màxim de 12 infants, es reuneixen una vegada per setmana, els dilluns de 17 a 19 hores a Sant Josep de Maó, els dimarts a la mateixa hora a Joguina de Ciutadella i els divendres, de 10 a 12 hores del matí a l'escoleta de Ferreries. Les famílies paguen una quota de 12 euros i compten amb el suport d'una educadora de l'escoleta en qüestió i d'una educadora del SAEI.

Les activitats que es realitzen als Espais Familiars amb els fillets i les filletes són ben variades. Psicomotricitat, piscina, contes, encaixos, jocs de falda, llenguatge, plàstica, cançons... sempre pensant en el desenvolupament i en els vincles, donant suport i recolzament a les famílies perquè continuïn amb la feina a casa.

Amb els adults es tracten temes molt variats. Si fa uns anys el tema estrella era l'alimentació, per passar després a la motricitat, en l'actualitat es posa l'accent en els vincles afectius. Es posen damunt la taula per exemple, temes com la gelosia quan hi ha altres germans, però també es parla de les dietes, del xumet, del canvi de bolquers... i en general de tot allò que ocupa i preocupa a mares i pares. És important dir, que els Espais Familiars estan concebuts des del respecte i la confidencialitat, vol dir que les coses privades que es parlen en grup queden dins el grup, de manera que la confiança propicia pensar en veu alta i compartir les reflexions. Així, les famílies esdevenen exemples les unes per a les altres, compartint d'alguna manera, la criança dels infants.

Si esteu interessats, encara hi sou a temps d'apuntar-vos-hi. Us podeu adreçar al telèfon 971. 35 33 79 si sou a Maó, al 971.48 41 63 si sou a Ciutadella, i anar directament a l'escoleta si sou a Ferreries.