TW
0

Aquesta setmana ens feia molta il·lusió anar a conèixer el nou espai, les educadores i els infants des Soleiet des Castell. Tot i que està en funcionament des de principis de setembre, va ser a mitjans del mes passat que va quedar oficialment inaugurada la nova escoleta, que de qualque manera pren el relleu a les instal·lacions existents a s'Esplanada i on ha quedat en funcionament una aula amb dues educadores.

Ubicada al costat del CP Àngel Ruiz i Pablo, Es Soleiet és una clara aposta per la modernitat, la comoditat i la seguretat. Una aposta pel benestar i el desenvolupament dels fillets i les filletes, per la qualitat educativa al municipi. Tal com ens explicava Margarita Pou, regidora d'Educació i Cultura des Castell, "aquesta etapa de la vida és molt important per als infants, perquè se n'adonen que hi ha un altre món més enllà de les pròpies famílies; afavorim la socialització i el desenvolupament en un ambient molt acollidor".

Tres cursos, amb dues aules cada curs (només una de nadons ha quedat buida) són l'ànima de l'escoleta. Les instal·lacions es completen amb el pati, al que tenen accés totes les aules, una magnífica i càlida sala de psicomotricitat, una cuina-menjador, la sala de mestres i el despatx de la directora. Ens destacaven les educadores també, les possibilitats que ofereixen els espais comuns com són els passadissos i l'entrada, on ara és possible exposar projectes comuns, com la decoració que omple de vida i colors l'ambient prenadalenc que es respira aquests dies a l'escola.

Inspirats en la mar
Enguany, a l'hora de decidir el nom que tindria cada aula, as Soleiet van decidir inspirar-se en quelcom proper al poble, en la mar. Així, les aules tenen noms com "cavallets de la mar", "crancs", "pops", "dofins", "estrelles"...

Ens explicava la directora, Mari Carmen Costa, que tot fa il·lusió, des de les aules fins al material de psicomotricitat. A més, el fet de ser una escoleta municipal permet que les educadores es dediquin exclusivament a l'àmbit pedagògic.

Les educadores des Soleiet fa temps que van deixar enrere les fitxes amb les que es treballava tradicionalment a les escoles infantils. Ara, les unitats didàctiques les creen elles mateixes, posant l'accent en els interessos i les necessitats dels alumnes. Destaquen les classes de música, el taller de llenguatge amb els alumnes de 2 anys i el joc heurístic amb els de 1. L'experimentació és la millor eina d'aprenentatge, també en aquestes edats.

Taller de pares i mares
Enguany, l'escoleta ha ampliat la relació amb les famílies oferint un taller ben especial del que ja se n'han realitzat dues sessions. La primera, per començar a crear vincles va concloure amb una idea principal "el més important per als infants són els seus pares". La segona sessió, en la que es va llegir i comentar conjuntament un article sobre el joc i la joguina, va tenir el consumisme com a tema central de debat. Els assistents se'n van anar amb dues idees clares, per una banda, el joc i la joguina s'ha de compartir, ens ha d'educar i ens ha d'agradar, i per una altra, el millor regal que hom pot fer al seu fill és la quantitat i la qualitat de temps que se li dedica.

Immersos en un univers de colors alegres, amb tots els detalls pensats, des de les mesures de seguretat de les portes, a les escaletes que pugen els infants quan se'ls ha de canviar el bolquer, Es Soleiet acull una seixantena llarga de fillets i filletes d'entre 0 i 3 anys, que junts aprenen a explorar la vida.
Els nadons relaxats entre joguines toves, els de 1 any, començant a llegir contes i aprofitant les possibilitats que ofereix el pati, els de dos anys, construint i jugant amb animals... Es Soleiet ens va rebre amb molta simpatia i calma. Un ambient ideal per a començar els meravellosos anys d'escolarització.