TW
0

El silenci que es va fer entre els actors i les actrius abans de començar la representació, mentre el públic anava ocupant les cadires, va semblar que contenia tot el que els alumnes han après fins ara a l'assignatura de Taller de Teatre. Una feina participativa, en equip, en què es tenen en compte les diferents propostes i que els joves respecten perquè s'hi impliquen. Darrere del decorat, tres reis i tres camells. Un caramull de pastors. Una estrella, un àngel, i Maria i Josep. Divendres passat, al CC Sant Francesc de Sales, el alumnes de 1r d'ESO de Teatre van representar una adaptació pròpia de "Una Navidad".

Per posar en escena la representació, els al·lots i al·lotes han treballat dur aquestes darreres cinc setmanes. La primera feina va ser la de trobar una obra adequada, ho van fer a través d'internet. Una obra amb argument senzill, que van adaptar i completar amb diferents nadales de fons, i de la que se'n van repartir els papers de manera que tothom pugués tenir el seu protagonisme. La història és coneguda. Tres reis guiats per una estrella, pastors cridats a visitar el nadó fill de Déu. I l'entrega de regals i ofrenes a Maria, Josep i Jesús.

La feina de memorització, la coordinació entre les actrius i els actors, l'elecció de la música, els canvis sobre la marxa durant els assajos... la feina que han fet els alumnes va donar molts bons fruits a l'hora de la veritat. I és que el grup tenia pensats tots els detalls, des del vestuari i el maquillatge, fins a les entrades en forma d'angelet que una a una van retallar i repartir entre els espactadors. Han col·laborat en la posada en escena les famílies, l'APIMA, els Salesians i alguna companya d'un altre curs que han ajudat amb els vestits, els complements i el decorat.

El públic, els fillets i les filletes de 1r i 2n de Primària, van gaudir molt de l'obra, que amb una durada màxima de 15 minuts va resultar molt adequada per aquestes edats. Així va quedar palès amb les reaccions de tots i totes.

Destacaven des de l'escola, la cohesió del grup i la implicació real i entusiasta de tots. No és estrany idò, que la representació fos un èxit. Tant és així que en acabar, els mateixos alumnes van demanar a la professora "quan fem la pròxima?".

Alumnes del Taller de Teatre de Calós
Marta Benejam
Jordi Bosch
Clara Bosch
Nadia Bonazzaoni
Llorenç Company
Carles Gener
Elia González
Judit Gorrias
Marc Llufriu
Estibaliz Montes
Stiven Prieto
Andrea Pons
Marta Saldaña
Fernando Saura
Valentina Stenta
Michelle Tipantuña
Eduard Vives
Jordi Giménez
Víctor Lapuente
Emir Montilla