TW
0

Com ja és costum per aquestes dates, a l'escola de Fornells realitzam els Tallers de Nadal. Aprofitam aquests tallers per posar l'escola ben polida, després de Nadal la modificam un poquet per poder-la disfrutar tot l'any.

Per fer aquesta activitat intentam reutilitzar aquells productes o materials que ens ofereix el medi que ens envolta.

Ja que enguany ha fet molta tramuntana, amb els infants vàrem decidir que seria una bona idea anar a fer vorera (veure que ha tret la mar) per veure si podíem aprofitar alguns materials pels tallers de Nadal.

La sortida va ser molt profitosa, vam trobar troncs de diferents mides, canyes, petxines, codolets, vidres de colors, macs... i moltes coses més.

Quan vam tenir el material a l'escola, amb els infants, el vam classificar i llavors vam acordar que amb els troncs grossos faríem l'arbre de Nadal i amb els troncs i canyes més petits, els còdols i els socarrells fer mòbils per decorar l'entrada i els passadissos.

Com ens vam organitzar?
Vam fer grups amb fillets i filletes des d'EI fins a 3r cicle, durant dos dies van passar pels tres tallers:

- Decoració de l'arbre de Nadal i passadissos.
- Música; cançons de Nadal i assaig de la representació que es farà el dia 22 pels pares al teatre de Fornells.
- Adorns de Nadal amb fang per decorar l'escola i llavors endur-se'l a casa i bolles per l'arbre.

Tots els fillets han passat durant el dematí pels tres tallers, així han pogut participar tots en la decoració de l'escola i aportar la seva creativitat.

Ha estat una experiència molt positiva, els grossos han ajudat molt els més petits i s'han fet les diferents activitats en un ambient molt relaxat i tranquil.

Tant els fillets com els mestres hem quedat sorpresos de com de polida ens ha quedat l'escola, utilitzant només l'enginy, la imaginació i els materials que vam trobar a la vorera de la mar.

Els fillets, filletes i els adults hem après que no sempre fa falta anar a les botigues a comprar per tenir una decoració polida i original... a no ser tant consumistes.

Bon Nadal a tots.