TW
0

La notícia ens arriba des de Canadà i la protagonitza una filleta de 10 anys que nom Kathryn Aurora Gray i que viu a Fredericton, a la província de Noveau-Brunswick. Segons va anunciar la Societat Reial d'Astronomia de Canadà, Gray ha descobert a la constel·lació de la Jirafa, una supernova que encara ningú no havia detectat. Va ser mentre treballava amb el seu pare, examinant a l'ordinador les imatges de galàxies llunyanes captades per un telescopi.

Segons va informar la societat científica, es tracta d'una supernova de magnitud 17 a la galàxia UGC 3378, a 240 milions d'anys llum de distància de la Terra, a la constel·lació coneguda amb el nom de Jirafa.

Les supernoves produeixen un potent augment de lluminositat des d'una gran estrella, que es produeix quan aquesta explota. El fenomen es produeix com a resultat de la seva mort, de la seva violenta desaparició.

La descoberta, s'ha registrat amb el nom de "supernova 2010lt", i va ser confirmada ràpidament per dos astrònoms, el nord-americà Brian Tieman i el canadenc Jack Newton. Després, es va comunicar a l'oficina central de la Unió Astronòmica Internacional.