TW
0

Aquesta setmana i per començar l'any 2011 ben situats, ens volem fer ressò de la nova edició del calendari que de la mà del Parlament, il·lustren els alumnes de 6è de Primària de les illes Balears. Un calendari que pren forma a partir dels treballs dels estudiants dels quasi 300 centres educatius de Primària de la nostra Comunitat Autònoma, a través del concurs de dibuix que duu per nom "Un Parlament per a tots i totes" i del concurs d'expressió escrita "Valors i Parlament".

Presència menorquina
El dibuix mereixedor del 1r premi en la categoria Menorca i que il·lustra el mes de febrer de l'any 2011, és el de Toni Sintes Gomila, alumne del CC Sant Francesc d'Assís de Ferreries, i que mostra com un tren les Illes unides amb llibertat, acceptació, justícia i democràcia. El lema "El Parlament ens duu a una bona convivència" conforma el fum de la locomotora, pintada amb els colors de la bandera, d'aquest tren que passa entre muntanyes amb el sol naixent darrere.

El segon premi de la categoria Menorca ha estat per a Josselyn Mancheno Laverde, alumna del CC Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella. Il·lustra el mes d'agost juntament amb els segons premis d'Eivissa i Formentera i mostra una barca enmig de la mar de la que en surten tres mans subjectant el món. Aquest món té al centre les Illes i una torxa encesa de la què n'irradien la pau, la justícia, la confiança, el diàleg, la llibertat i la democràcia. "Navegarem proclamant els valors del parlament", és el lema que completa aquest dibuix.

El tercer premi de la categoria Menorca ha estat atorgat a Alba Francis, del CP Tramuntana de Maó, pel seu dibuix que, ple de colors ens ensenya les Illes dins d'un cor, entre l'arc de Sant Martí, la bandera, papallones, flors...

Pel que fa a la categoria Illes Balears, és en la tercera posició que trobam la proposta d'un alumne menorquí. Miquel Ripoll Galofré del CP Mare de Déu del Toro des Mercadal posa cara al mes d'octubre amb un dibuix de la façana de l'edifici del Parlament, jugant amb la perspectiva. El lema "el Parlament és part de nosaltres" completa aquest dibuix.

El calendari també inclou en les primeres i últimes pàgines els dibuixos de: Josep Pons Marqués del CC Sant Francesc d'Assís de Ferreries; Jannik Romeu Gabert del CP Pintor Torrent de Ciutadella; Rafael Rodríguez Byrne del CC La Salle Alaior; Tamara Pons Enseñat del CP Sant Lluís; Ana Patricia Miranda Gómez del CC Cor de Maria de Maó; Dyane Nicole Córdova Chacón del CP Mare de Déu del Toro des Mercadal; Aina Marqués Hernández del CC Nostra Senyora de la Consolació; Elisa Pons Villalonga del CC Sant Josep de Maó; i Martina Alibes Bagur del CP Tramuntana de Maó.

Premi d'expressió escrita
El primer premi d'expressió escrita atorgat a Menorca ha estat per a Isis Pons Vives, alumna del CC Sant Josep que va escollir la integració com a valor per desenvolupar:

Integració
Ella era d'un altre país, de Venezuela. Com que nosaltres no coneixíem ningú del seu país, ens estranyava el seu color, el seu accent, la seva forma de vestir... La trobàvem diferent. Fins que un dia ens vàrem ajuntar per fer una feinai vaig descobrir que ella era igual a tots nosaltres. Ens ha ensenyat jocs del seu país; menjars boníssims com les "arepas"(el seu pa) i la música del seu país com el "joropo". Des d'aquell dia ella va ser la nostra millor amiga, hem après molt d'ella i ella de nosaltres.

Isis Pons Vives
CC Sant Josep