TW
0

Com comença l'aventura alemanya de Joan Pau Bonet i el grup Minerva?
El novembre de 2008 vaig anar per primera vegada a Alemanya. La intenció era passar l'hivern i tornar a Menorca a l'estiu, però com que no puc estar musicalment quiet, vaig cercar permyspacegrups afins al meu gust per poder emprendre quelcom nou. Haver tingut experiència en altres grups, així com també la repercussió que havia tingut la meva anterior formació "Romeo y Julietta" va ser clau perquè alguns grups de la zona s'interessessin per mi. Al poc temps, un noi em va telefonar per dir-me que volia fer una prova amb mi per un projecte musical que s'estava creant. Era l'inici de Minerva.

Rere el seu pas per Menorca amb Romeo y Julietta, esperava formar una nova banda a l'estranger?
Jo sabia que aquí a Alemanya hi ha molta més cultura musical, i també s'escolta molt més rock que a Espanya. No em va estranyar trobar permyspacemolts grups que residien a prop d'allà on estic. Vaig observar que també n'hi havia molts que estaven cercant altres components per acabar de formar la banda.

El so de Minerva és ben contundent, ha alliberat el seu esperit més rocker afora de l'Illa o aquest projecte vol ser la continuació de Romeo y Julietta en anglès?
Sempre m'ha encantat la música rock i sobretot jugar molt amb els contrastos entre duresa i melodia. Aquesta combinació va agradar amb Romeo y Julietta i no volia perdre aquesta formula. Ara mateix estem fent bastant més material en castellà que en anglès. El factor diferenciador s'ha d'aprofitar. La gent ho troba exòtic això de cantar en castellà i de moment ens va molt bé.

Quin gènere caracteritza el so Minerva?
Jo dic que feim rock, o rock modern i cantant en anglès i castellà. Aquí a Alemanya ens han etiquetat a vegades com "Spanisch Rock". El que dic sempre és que la gent escolti el que feim i que etiquetin el grup com vulguin.

Quines són les seves influències?
A l'hora de composar no ens basem en cap grup en concret, però si n'he d'anomenar qualcun al que ens pareixem més o manco amb el so, aquests serien per exemple Papa Roach, Story Of The Year o fins i tot... Romeo y Julietta!

Parli'ns dels seus companys de banda.
Maxim: guitarrista. És un complement ideal pel grup. S'adapta a tot i és molt optimista, com jo. És amb el que més compagino personalment; Marc, també guitarrista, és el compositor principal i el més bon músic de tots cinc, a més fa els cors a les cançons, Manuel: bateria. Fa molt bé la seva feina, i és el més puntual!; i Christian és el baixista, és molt tranquil, compleix i no posa gairebé obstacles en les decisions del grup. I finalment estic jo, que som el cant.

Com ha estat la gestació del vostre nou EP?
Aquest EP s'ha fet íntegre a casa d'en Marc, el guitarrista. Ell ha estat el productor. Té un petithome studioa ca seva i vam gravar-ho tot allà. Després una volta mesclat, es va enviar a un amic seu perquè el masteritzés a Hamburg. Vam utilitzar bastant tecnologia per enregistrar-lo. El procés en si va ser bastant divertit, ja que érem 5 persones dins d'una habitació petitíssima i sempre estem de bromes. Me'n record que quan anàrem a enregistrar va fer unes setmanes de molta neu! Jo era partidari d'esperar a tenir més temes, però el temps passava i ens anàvem desmotivant. Per això vam decidir tancar-nos a l'estudi i plasmar l'energia de 6 cançons que teníem en aquell moment.

De què parlen les seves lletres?
Intento plasmar les emocions que sento. Hi ha cançons que tracten temes sentimentals ("Nunca Más"), però també toco de peus a terra i xerro de temes socials, com poden ser el terrorisme ("The New Curse"), o la pobresa i la immigració ("Broken Wings").

En plena tasca de promoció, és difícil compaginar la seva professió al sector turístic amb la música?
Depèn de l'època de l'any. Actualment estic molt centrat en la música doncs faig molta feina durant la temporada turística i ara que no treballo em puc permetre dedicar-m'hi quasi exclusivament.

Per a quan la seva presentació i un concert a Menorca?
M'encantaria, però el problema és sempre el mateix: venir a Menorca es caríssim i quan viatgem per tocar al manco demanem que ens paguin el transport. Per altra banda, no sé com respondria el públic menorquí, ja que no està avesat a aquest estil de música doncs a l'Illa el que predomina es el blues i el jazz... però és quelcom que tenc en ment i que m'ompliria d'orgull si al final tot anés bé!

Ministry o Marilyn Manson?
Ministry no ho he escoltat massa... i Marilyn Manson molt més. Em quedo amb "l'Antichrist Superstar" de Marilyn Manson.

A favor o en contra de l'aprovació de la Llei Sinde?
Tot allò que sigui censura em sembla malament. Es començaria amb els webs i Déu sap fins on es podria arribar. El més dolent és crear un precedent. Aquí mateix a Alemanya, moltes vegades intento veure un vídeo per YouTube i em surt un avís que diu que el vídeo en qüestió no té els drets per ser vist en aquest país... i això que només és veure'l online! Imagina't descarregar-lo! Referent a la música, crec que són molts els grups que coincidim que tot allò que ens faciliti ser escoltats, benvingut sigui. Si en tost de ser el cantant de Minerva, fos el cantant de Rolling Stones, tal vegada pensaria diferent. Per altra banda, crec que pagar 20 euros per un CD, i més en els temps que corren, és una barbaritat. La música hauria de ser més barata. Però això afecta molt més les discogràfiques, que són les que realment surten perdent amb la pirateria, que els músics...