TW
0

Si la setmana passada us donàvem a conèixer les activitats proposades per CAEB i per Kartingrock al concurs insular d'habilitats "Desafío Menorca", aquesta setmana us volem parlar de l'activitat de teatre que es fa de la mà de l'Orfeó Maonès.

L'objectiu de l'activitat, que consisteix en l'assaig i representació d'una escena teatral, és fomentar la capacitat d'improvisació i representació, estimulant la imaginació i la creativitat, a la vegada que s'aprèn a escollir i prendre decisions. Amb tot plegat es millora l'expressió oral, s'escolta els altres i es treballa en la creació d'un personatge. Els actors i les actrius aprenen a concentrar-se en ells i no en el públic, a dur fins al final l'objectiu.

Així les coses, el temps de que disposen els participants és d'una hora en què es fa una explicació de 10 minuts, 40 minuts d'assaig i 10 més de representació.

L'Orfeó Maonès
És una entitat cultural que té els seus orígens en la societat civil, arrelada en la cultura popular, que bategà molt fort en el passat i segueix, amb empenta, des de fa 120 anys.

El teatre, però, no té la força de convocatòria d'abans, ja que, hi ha moltes més ofertes culturals i d'oci, en la societat actual i depèn molt, en la seva faceta d'amateur, de subvencions institucionals.

Manel Navarro, el director de l'orfeó Maonès, vocal de teatre, també actor, és l'encarregat de dirigir els participants en l'activitat del concurs.