TW
0

L'any 2011 va ser declarat per l'Assemblea General de les Nacions Unides, Any Internacional dels Boscos. És la segona vegada que açò ocorre, ja que l'any 1985, el Consell de la ONU per a l'Agricultura i l'Alimentació ja va demanar una presa de consciència sobre la necessitat de protegir-los.

Hem de pensar que els boscos representen el 30 per cent del territori, on s'hi concentra el 80 per cent de la biodiversitat del nostre planeta. Així mateix, als boscos hi habiten milions de persones arreu del món, i especialment pobles indígenes que també estan amenaçats. I és que cada any en perdem uns tretze milions d'hectàrees, i segons els experts totes les causes ens apunten directament a nosaltres. Els humans som responsables i causants de sobreexplotació, tala il·legal, conversió a terres agrícoles i ramaderes, recol·lecció insostenible de llenya, mala gestió de la terra, creació d'assentaments humans, explotacions mineres i petrolíferes, construcció de carreteres i embassaments... la llista s'allarga tant com vulguem.

El lema d'enguany diu "Els boscos, per a les persones", ressaltant el paper fonamental dels éssers humans en la seva protecció. És un bon any per recordar-nos que dels boscos en provenen coses tan elementals com l'aire que respiram, o les medecines que ens curen.