TW
0

Tots els alumnes de la nostra escola esperàvem amb il·lusió i moltes ganes la celebració d'aquest dia. Ho hem fet amb diferents activitats a nivell de cicles o etapes. Us contarem un poc el que hem vist a cada un dels grups.

Només arribar a Infantil, ja trobàvem símbols del dia de la pau. Els més petits contaven contes, tots en cercle escoltaven ben esbadalits i hi participaven molt contents. Com és lògic, contes alusius a la diada que celebrarem el diumenge 30, però que noltros hem commemorat avui.

Els de Primària han pintat i completat "banderins" que duien missatges de Pau, frases de diferents personatges que han estat constructors de Pau. Algun curs, a més a més, va fer altres activitats, com la que apareix a la foto.

I nosaltres els de l'E.S.O. també ho celebràvem tots junts amb una xerrada sobre les xarxes socials, analitzant els seus perills i com fer-ne un bon ús. Aquesta trobada la dirigia el Policia Tutor de Ferreries, al qual, per cert, volem agrair la seva aportació.

Acabades aquestes activitats, a les 13.10 es va omplir l'església d'alegria, il·lusió i per suposat, pau, allà ens hem trobat tots els alumnes del centre, des d'Infantil fins a Secundària, a més de pares i mares que ens han acompanyat, i s'ha fet lectura del manifest que llegim cada darrer dia de mes -en aquesta ocasió preparat pels alumnes de 2n d'ESO. Per acabar, hem cantat una preciosa cançó sobre com seria un món millor, sense guerres ni violència, tots units.

Manifest

Què és la Pau? És una paraula tan fàcil i tan difícil d'explicar… Pot ser una persona et dirà que és quan no hi ha guerres, tal vegada una altra et dirà que és quan no hi ha conflictes, i, és molt probable, que hi hagi persones que no saben com explicar-ho.

En tot el que hi ha hagut d'història, en cap moment ha existit la pau per tot. Des de la prehistòria, des de l'Edat Antiga, des de l'època de Hitler o de Franco, fins ara, sempre han existit les guerres, les baralles, enfrontaments entre països, ciutats en ruïnes i, sobretot, moltes persones han viscut la infelicitat.

Esteim tan familiaritzats amb la paraula Pau que la primera definició que se'ns acudeix és el contrari de totes les coses dolentes.

Tot i ser conscients que no aconseguirem la Pau mundial, sí sabem que amb petits gestos podem millorar les coses del dia a dia, i si no ho feim és perquè no ens dóna la gana. Ens queixam per tonteries mentre hi ha gent que mor de fam, que no té casa, que no té res...

I si per millorar el món comencéssim per noltros mateixos i per la relació amb els nostros companys? Hem creat el següent decàleg que ens ha d'ajudar a aconseguir la Pau, com a mínim, dins les aules:
1.- Respectar-nos els uns als altres
2.- Ajudar-nos quan hi ha alguna dificultat
3.- No marginar ningú
4.- Acceptar-nos tal com som i estimar-nos
5.- Escoltar i valorar les opinions dels altres
6.- Emprar el diàleg per solucionar els conflictes
7.- Tenir empatia, posar-nos en la pell dels altres
8.- Valorar-nos perquè ens puguem sentir bé i estimats
9.- Compartir i ser generosos
10.- Saber perdonar

Esperam i desitjam que tots ho vulguem posar en pràctica.

Alumnes de Segon d'ESO