TW
0

A Menorca cada dia veim sortir el Sol abans que a qualsevol altre indret d'Espanya. La nostra Illa és la més oriental de l'arxipèlag, amb una extensió total de 701,84 quilòmetres quadrats. Tenim 206 quilòmetres de costa i unes distàncies màximes de 53 quilòmetres entre llevant i ponent, entre la punta de La Mola i el cap de Bajolí, i de 23 quilòmetres de nord a sud, entre el cap de Cavalleria i la punta de Son Bou.

La nostra situació geogràfica ha condicionat sense dubte la història que ens fa ser qui som, la cultura que ens defineix, les formes de vida, l'economia. Menorca té en el mapa una situació privilegiada i estratègica i és des d'aquí, que els menorquins ens obrim a la resta del món i acollim els nous que arriben.

La morfologia de Menorca ens la divideix en dues parts ben diferenciades, separades per una línia transversal des del port de Maó a les platges d'Algaiarens. La part de tramuntana són terrenys primaris. La part de migjorn, pràcticament uniforme, data del Miocè i està solcada per petits torrents. Al centre, s'aixeca una serralada que es corona amb l'estructura coniforme del Toro, amb una altura de 358 metres.

Si parlam de Menorca hem de parlar de vent, també. La tramuntana incideix profundament damunt del paisatge. No és estrany, predomina sobre la resta de vents amb una mitjana de 23,1 km/h que pot arribar a assolir ràfegues superiors als 100 km/h en moments determinats. Ens arriba des del Golf de Lleó, freda i seca.

Per contemplar Menorca amb tot el seu esplendor, per conèixer-la a fons i estimar-la més encara, us hem adaptat un vídeo força especial, amb imatges cedides per laFundació Turisme Menorca. Un vídeo que ens l'ensenya, com els ocells, des de l'aire.

Estem segurs que l'experiència d'una perspectiva aèria de casa nostra no us deixarà indiferents.