TW
0

Dilluns de la setmana passada es va posar en marxa a la localitat de Basauri, situada a Biscaia, al País Basc, una experiència pilot que ha estat molt ben rebuda per la població i que pretén que els infants puguin fer a peu el camí de casa a l'escola de manera autònoma i segura.

Ha estat durant els darrers mesos que l'ajuntament de Basauri s'ha coordinat amb les APIMAS dels diferents centres educatius, per identificar les rutes més concorregudes pels alumnes, així com també, els punts conflictius que té cada recorregut, que a partir d'ara, comptaran amb la presència d'agents cívics que controlaran la seguretat dels alumnes quan passin.

Cada ruta, s'ha senyalitzat amb peuades verdes pintades enterra, a més de cartells situats a zones ben visibles, que identifiquen el recorregut.

En aquesta iniciativa s'hi han implicat també diferents comerços i establiments que queden dins de les rutes de cada centre educatiu, per a que els infants, si ho necessiten, hi puguin entrar a demanar ajuda.

Aquesta iniciativa s'empara en diferents estudis que conclouen que els infants estan més desperts i amb més capacitat d'atenció a classe quan hi han arribat caminant. Arribar a l'escola a peu repercuteix positivament a més, en l'autonomia i en la responsabilitat. I evidentment, el fet de no agafar el cotxe, disminueix les emissions contaminants.