TW
0

El passat dimecres dia 9 de febrer, tant l'IES Josep M. Quadrado de Ciutadella, com el CC Sant Francesc d'Assís de Ferreries, van comptar amb una activitat dirigida als alumnes de 4t d'ESO, proposada des de la Conselleria d'Educació i Cultura, amb el nom de "Jo també anava en moto", i que des dels dos centres coincideixen en qualificar de colpidora, emotiva i fantàstica.

L'activitat, que van dur a terme dos músics del grup musical "l'Harmònica coixa", en Victor Uris i n'Alfonso de la Sierra, pretén conscienciar els joves a través del testimoni real i proper, sobretot de Víctor Uris, paraplègic degut a un accident de moto quan tenia 16 anys, qui explica la seva experiència traumàtica. Per no portar el casc, de llavores ençà pateix una paraplègia irreversible i ha de conviure amb la cadira de rodes.

A partir de l'explicació, molt viscuda i sentida, i l'actuació d'unes quantes peces musicals de blues, els alumnes van quedar realment impressionats i conscienciats del problema dels accidents de trànsit i, també, dels problemes quotidians i personals que ha de patir una persona discapacitada física (barreres arquitectòniques, barreres socials...).

Tal com remarcaven els alumnes de Ferreries "va ser una xerrada molt entretinguda i interessant que ens va agradar molt perquè ens ho va explicar amb un peculiar sentit de l'humor. Al final tocant blues, els músics ens van demostrar que, tot i patir una paraplègia irreversible, es poden fer moltes coses que et poden fer gaudir de la vida i trobar-li el sentit".