TW
0

Eva Pons Iglesias (Alaior, 1982) repCulturàliaa l'estudi de música on des d'ahir es troba enregistrant el que serà el seu primer treball discogràfic en solitari. La confiança que la cantautora té amb el seu productor, Toni Sintes, l'han dut a triar les instal·lacions d'Acústic Menorca a Ciutadella. "Fel Casasnovas és un amic i un bon professional", comenta.

El projecte batiat com Eva Sons es completa amb quatre músics més: Nico Guash (guitarra), Fanny Taltavull (flauta travessera), David Moll (guitarra) i Víctor Ameller (violí). "Aquest disc arriba dotze anys tard, no s'ha fet abans per manca de recursos econòmics així que et pots imaginar amb les ganes que agafem la seva gravació. De totes maneres és el moment idoni, tots hem madurat i tenim moltes ganes de mostrar-li al públic la nostra evolució".

Per a Eva Pons la vida és música. Fa composicions des de que tenia 12 anys. Llavors anava a classe de guitarra amb el professor Àngel Ruiz qui no va deixar passar per alt les aptituds de la cantant i l'animà a continuar. La veu de Pons és especial i molt dolça. Durant la nostra sessió fotogràfica ens delecta amb un dels seus nous temes, Gira, i ens confirma que les seves col·laboracions amb Joan Bibiloni, Inventari, Joana Pons i ses Guitarres o Cris Juanico, entre d'altres no són per casualitat. Eva Pons val per la música. Ho duu demostrant des de que debutà en un concert a sa Plaça d'Alaior amb 12 anys. "Aquell va ser tot un repte, tot un esdeveniment per a una al·loteta com jo que sempre ha tingut la música com una salvació i una inspiració. Recordo aquells temps amb molt d'afecte", explica.

Com ja feia llavors, la cantautora continua composant la música i les lletres dels seus temes. El treball del grup Eva Sons, que duu per títolPassen els anys, presentarà dotze temes propis de l'univers més personal de l'alaiorenca. "Les cançons parlen de les meves vivències, de moments bons i dolents, de les experiències viscudes..., i de vegades conten una espècie de somnis del que m'agradaria que passés".Dissimular, Ja em bastaoTal vezsón alguns dels temes inclosos al disc, en català i en castellà (amb la que també s'expressa per ser de mare extremenya). Eva ha comptat amb la col·laboració del celista Pau Garriga, del Quartet Aguinaga; Ignasi Comellas (guitarra) d'Inventari; i del propi Toni Sintes. A més la participació d'una cinquantena de fillets de l'escola Mateu Fontirroig de Maó al temaS'Estelposarà un dels tocs més simpàtics del compacte. Rere dues setmanes de gravació i una vegada closes les tasques d'edició i mescla, està previst que el treball surti al mercat el proper abril amb un primer llançament de 200 cd's. "El presentarem oficialment el proper dia 6 de maig al Convent de Sant Diego d'Alaior". A l'estiu el grup Eva Sons espera rodar el disc amb més actuacions.

Ferma seguidora dels bascos Tahúres Zurdos, també reconeix els Ja T'ho Diré com a referents d'una època que tots els adolescents de la seva generació visqueren molt intensament. Escolta Aretha Franklin, Michael Bublé i li encanta Oasis.
Els seus sons prometen un treball de qualitat, sentit i compromès amb la serietat que sols permet la vocació.