TW
0

Llegir per a molts és una simple i avorrida obligació de l'escola. Però m'agradaria explicar que en realitat, és molt més que això. Crec que llegir és entrar en un altre món, ple de color i de vida, sense fi, completament diferent, on pots distreure't una estona. Un món on absolutament tot és possible. Tot. Des d'històries ben normals sobre la vida quotidiana fins a històries ben estranyes però boniques, plenes d'éssers estranys i curiosos que es mouen dins diversos mons tridimensionals; històries allunyades de la dura realitat.

És curiós com les lletres s'uneixen i t'absorbeixen lentament, de tal manera que no te n'adones i ja ets a dins de la història, com un personatge més. Tots som diferents i els nostres gustos són únics, per tant, cada un ha de trobar el seu estil dins del marc amb què ens podem trobar avui en dia: ciència-ficció, història, romanços, intriga, misteri, terror, fantasia...

Cada un ha de trobar aquell llibre que el faci volar, perdre la noció del temps; aquell llibre que, una vegada obert, ja no el pots tancar, que et deixa hipnotitzat per la màgia de les paraules... És sorprenent com un tros de paper ple de lletres et pot fer riure, plorar, tremolar, deixar-te sense alè, aterroritzar, entendrir, reflexionar, tocar les fibres més sensibles del teu ser.

Al llarg de la història hi ha hagut molts autors importants i que s'han considerat els millors, però jo penso que el millor autor és el d'un llibre que et deixa marcat, el d'un llibre que realment et fa volar.

Però crec que intentar explicar el que és llegir, és difícil i que amb l'única opinió d'una sola persona, no és suficient. Crec que s'ha de llegir per comprendre realment aquella sensació màgica de viatjar per llocs que mai hauries descobert ni et podries haver imaginat si no haguessis obert aquell llibre.

Recomano llegir.